Porsche Cups

Porsche Cups: Kuba Giermaziak op Silverstone nipt naar Supercup-pole

Kuba Giermaziak heeft op Siverstone tijdens de kwalificatie voor de morgen te verrijden race in de Porsche Mobil1 Supercup de pole position voor zich opgeëist. In eerste instantie leek René Rast beslag te leggen op deze positie, maar omdat de Duitser met vier wielen buiten de baanmarkering was gekomen, werd hem de snelste tijd ontnomen en zakte Rast naar plaats twee. Met een negende positie is Jeroen Mul de best geklasseerde Nederlander, op twaalf gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen. Met de toptien binnen 0,6 seconde kan morgen in Engeland een mooie race worden verwacht.

Tekst: Remco Scheelings

Net voor de kwalificatie van de Porsche Mobil1 Supercup begon het op Silverstone te regenen. Diverse rijders kozen ervoor om op regenbanden een tijd te zetten terwijl anderen hun kans afwachtten. Uiteindelijk werd het toch weer volledig droog waardoor de tijdsverbeteringen elkaar in de slotfase in hoog tempo (en op slicks) opvolgden. Omdat zoals gezegd René Rast zijn snelste ronde kwijtraakte, ging de pole position naar Kuba Giermaziak.

Sebastiaan Bleekemolen had net pech. Als eerste na het vallen van de vlag kwam de Nederlander over de lijn en zag daarmee een extra snelle ronde in rook opgaan. Door problemen met het wisselen van de wielen verloor Bleekemolen in de pits net te veel tijd, naar als snel bleek, beslissende seconden.

Met een negende plaats boekte Jeroen Mul zijn beste kwalificatie van het seizoen. “Ik wist in eerste instantie niet wat ik kon verwachten want het is de eerste keer dat ik op Silverstone rijd. Na een nat begin droogde de baan gelukkig snel op. Op de natte baan moest ik proberen om een goed ritme te pakken voor het droge deel. Dat lukte wonderwel”, aldus een tevreden Mul.

Uitslag race Porsche Mobil1 Supercup, Silverstone:
1. Giermaziak, Kuba in 2.06.593
2. Rast, René + 0.034
3. Edwards, Sean 0.060
4. Szczerbinski, Patrijk 0.108
5. Siedler, Norbert 0.112
6. Engelhart, Christian + 0.245
7. Thiim, Nicki + 0.263
8. Ammermüller, Michael + 0.475
9. Mul, Jeroen + 0.550
10. Lloyd, Daniel + 0.574
12. Bleekemolen, Sebastiaan + 0.759
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet