Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Audi en Porsche sterk op Houston vertegenwoordigd

Tijdens de tweede wedstrijd van de ALMS-series die in het voorprogramma van de Champcarwedstrijd op Houston aanstaande weekend wordt verreden, zijn zowel Audi als Porsche sterk vertegenwoordigd.

Tekst: Willem J. Staat

 ALMS Audi R8
Het pensioen van de Audi R8 wordt nog eventjes uitgesteld. Foto: Audi

Pensioen Audi R8 uitgesteld!
Het pensioen van de Audi R8, de meest succesvolle sportscar aller tijden wordt andermaal uitgesteld. Het meest succesvolle Prototype aller tijden, dat nu zelfs de Ford GT40 verslagen heeft zal in verband met het Le Mans programma van Audi, nog in Houston, Texas en Mid Ohio in actie komen. Het chassis dat in 2005 de 24 Uren van Le Mans won is inmiddels in dezelfde kleuren als de R10 Diesel gespoten, maar met een wezenlijk verschil. In plaat van Audi TDI power, adverteert men nog drie races voor FSI power. De Schot Allan McNish en de Italiaan Rinaldo Capello leiden het kampioenschap, maar na de zege van de R10 TDI in Sebring heeft de ALMS organisatie de Audi R8 voor de wedstrijd in Houston een strafgewicht van 35 kg. toegekend. De Audi R8 won zes keer de ALMS-series en behaalde maar liefst 47 overwinningen.

Posche kandidaat voor de overall zege?

 Porsche LMP 2
Kan Porsche met de LMP2 een overall overwinning boeken? Foto: Porsche

De gloednieuwe Porsche LMP2, die het team van Penske in de LMP2 klasse voor Sascha Maassen/Lucas Luhr en Timo Bernhard/Roman Dumas wordt ingezet, kan in Houston wel eens voor de eindoverwinning gaan. Op Sebring konden de LMP2 Porsches de pace van de snellere LMP1-bolides immers gemakkelijk bijbenen. Tevens kondigde Porsche aan dat de LMP2 in 2007 aan particulieren verkocht gaat worden, en dat er nu reeds met diverse teams uit de ALMS en LMES-series wordt onderhandeld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet