Dutch GT4

Dutch GT: Phil Bastiaans wint tweede race in uitgedund veld

480_bastiaans_blij_h8758

Phil Bastiaans verzilverde zijn poleposition met de zege in de tweede Dutch GT-race tijdens de Zolder Superprix, Henry Zumbrink passeerde Nick Catsburg en werd tweede, Bernhard van Oranje streed met Tim Coronel en versloeg de snelste man van Nederland, maar die parkeerde even later zijn Nissan 370 Z in de pits. Dat is zo’n beetje wat er te vertellen is over deze race, waarin helaas vier deelnemers uit de kwalificatie niet aan de start verschenen en er dus acht GT's aan de race deelnamen.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt en Chris Schotanus

480_start_porsche_2134

Phil Bastiaans kan zijn thuiscircuit Zolder met zijn ogen dicht rijden en dat liet hij in de beginfase duidelijk zien. Na de start reed hij in de eerste ronde al drie seconden los van zijn achtervolgers. Zumbrink wist zijn Corvette langs de BMW van Catsburg te sturen en wilde wel naar Bastiaans toerijden, maar kon dat eenvoudigweg niet. In de laatste fase van de race naderde hij wel, maar dat was alleen omdat Bastiaans zuinig ging rijden in de wetenschap dat de strijd al gestreden was.

480_twee_nissans_8691

Snelste Nissan
Mathijs Harkema is de enige rijder die meerdere posities wist goed te maken, gestart vanaf een zesde plek kwam hij als vierde binnen. In de beginfase van de race moesten Bertus Sanders en Tim Coronel aan de slag om de snelste Nissan GT Academy rijder te worden, maar al snel was duidelijk dat Sanders die positie ging pakken.

480_blije_prins_7559

Knappe manouevre
Bernhard van Oranje, die nog een straf van de Pinksterraces tegoed had moest als laatste starten, maar door het uitvallen van diverse rijders had hij die eer sowieso al. Hij sloot aan bij Coronel, zocht en vond een gaatje en passeerde met een knappe manoeuvre. Even later stuurde Coronel echter de pits in en beëindigde zijn race.

480_start_achter_8671

Hoofdrace
In de hoofdrace, die zondag om 12.40 uur op het programma staat, mogen Bastiaans en Lammers wederom van pole aanvangen. Hopelijk zijn de auto’s die vanmiddag ontbraken morgen weer van de partij en kunnen we een goede race tegemoet zien.

480_podium_4250

Uitslag race 2 HDI-GERLING Dutch GT Championship
Zolder Superprix, zaterdag 7 juli 2012
1. Phil Bastiaans (Porsche Centrum Eindhoven) Porsche 911 GT4
2. Henry Zumbrink (Day V Tec) Corvette C6 +2.412
3. Nick Catsburg (Racing Team Holland) BMW M3 GT4 +6.840
4. Mathijs Harkema (Day V Tec) Corvette C6 +8.773
5. Jan Joris Verheul (HDI-Gerling - Ekris Motorsport) BMW M3 GT4 +9.158
6. Bertus Sanders (Nissan GT Academy Team) Nissan 370 Z +14.870
7. Bernhard van Oranje (Racing Team Holland) BMW M3 GT4 +28.221

Uitgevallen:
Tim Coronel (Nissan GT Academy Team) Nissan 370 Z na 10 ronden

Niet gestart:
Duncan Huisman (Las Moras Racing Team) Chevrolet Camaro
Luc Braams (Las Moras Racing Team) Chevrolet Camaro
Dick Freebird (Cor Euser Racing) Lotus Evora
Marcel Nooren (SFL Performance Team) BMW M3 GT4
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet