Supercar Challenge

Supercar Challenge: Groot startveld zorgt voor spektakel op Circuit Zolder


120707_race1_nieman

In de Sport II-divisie was er in de beginfase een spannend gevecht tussen Rob Nieman en Toon Rutgers, maar dat gevecht werd bruut verstoord door een touché tussen het tweetal. “Ik werd in de eerste ronden getorpedeerd door de witte Lotus, en ging hierdoor de grindbak in. De auto had toch wat schade waardoor hij lastiger te rijden was”, vertelde Rob Nieman.

120707_race1_adams

De actie van Rutgers was echter niet met opzet bedoeld. “Rob haalde een groene auto in voor de chicane en ik wilde daarbij aansluiten. Rob remde echter vroeger dan ik had verwacht, dit was waarschijnlijk omdat mijn Lotus later kon remmen”, verklaarde Toon Rutgers na afloop. “Daardoor raakte ik Rob, en schoot hij rechtdoor het grind in. Het was echt totaal niet mijn bedoeling. Zelf moest ik de pitstraat opzoeken omdat ook mijn Lotus schade had opgelopen. Die pitstop kostte ons 30 extra seconden, aangezien we op 22 seconden achterstand op de tweede plaats eindigden was de eerste plaats dus zeker mogelijk geweest.”

120707_race1_been

Die eerste plaats ging echter naar Nico Been, die een solide race reed en uit de problemen bleef. Rutgers en teamgenoot Adams eindigden ondanks de extra pitstop toch op de tweede positie, voor Clio-coureur Rob Nieman. Nieman was als koploper de pitstops aangevangen, maar was door zijn resultaatseconden ver teruggevallen. “Ik ging op de eerste positie de pitstraat in, en kwam er op de achtste positie uit. Met zoveel strafseconden moet je elke ronde bijna als een kwalificatieronde rijden om nog op een podium te eindigen, en dat was vanaf die achtste positie en met al die andere auto’s op de baan zeker niet makkelijk.” Kim Troeijen eindigde achter Rob Nieman op de vierde positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet