Supercar Challenge

Supercar Challenge: Groot startveld zorgt voor spektakel op Circuit Zolder


120707_race1_munckhof

In de Sport I-divisie had equipe Van Eldik/Ekkelboom een zeer goede start. De BMW Compact pakte bij de start de eerste positie en kreeg achter zich aan de sterk rijdende Leon Zappeij. Voor Eric van den Munckhof verliep de start minder goed, want hij viel terug naar de derde positie. Bovendien werd de Focus-coureur meteen onder zware druk gezet door onder andere Guillaume Schulz en Ronald van Loon.

Voor Schulz verliep de beginfase van de race niet zonder slag of stoot, want de Lotus-coureur had een touché met Supersport-deelnemer Ronald van Loon in de chicane voor de heuvel. Schulz kon wel zijn weg vervolgen maar voor Van Loon betekende dit einde race.

120707_race1_schulz

Ook voor het duo Van Eldik/Ekkelboom verliep de race niet vlekkeloos, want de BMW Compact schoot bij de ziekenhuisbocht rechtdoor waardoor Zappeij de eerste positie over kon nemen. Zappeij was die eerste positie echter niet gegund, want de BMW-coureur viel hierna toch nog enkele posities terug.

Schulz kwam hierdoor toch op de eerste positie te liggen, voor John van der Voort en Eric van den Munckhof. Schulz moest echter lang stilstaan door zijn vele resultaatseconden en had bovendien geen vlekkeloze pitstop, omdat zijn Lotus bij het uitrijden van de pitstraat stilviel. Schulz kon wel zijn weg vervolgen maar verloor hiermee kostbare tijd.
Na de pitstops had Van den Munckhof de eerste positie weer stevig in handen gekregen, en lag Marcel van Berlo achter hem op de tweede plaats. Daarachter waren het echter Guillaume Schulz en Priscilla Speelman die snel naar voren reden. Liggend op de vierde en vijfde positie, achter Leon Zappeij, reden ze binnen een paar ronden naar de tweede en derde positie.

120707_race1_vd_voort

Speelman was van dit duo bovendien de snelste, en slaagde erin om Schulz nog in te halen. De voorsprong van Van den Munckhof was echter te groot voor Speelman om nog de eerste plaats te pakken. Teamgenoot Van der Voort was na afloop zeer blij met de prestaties Speelman. “Priscilla heeft echt super gereden, van de vijfde naar de tweede positie!”, aldus een blije John van der Voort. “Het is dat de race geen zestig minuten heeft geduurd, anders had ze de eerste plaats misschien ook nog wel gepakt!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet