Supercar Challenge

Supercar Challenge: Groot startveld zorgt voor spektakel op Circuit Zolder

120707_race1_start

Bob Herber en Martin Lanting hebben de spannende eerste race van de Supercar Challenge tijdens de Zolder Superprix op hun naam geschreven. Zij bleven het bijna veertig bolides grote veld voor, en konden in de slotfase bovendien Koen Bogaerts en Pieter van Soelen achter zich houden. Lang leek het erop dat Peter Hoevenaars de eerste plaats zou pakken, maar remproblemen zorgden ervoor dat de jonge coureur terugviel tot de derde positie. In de Sport I-divisie ging de overwinning naar Eric van den Munckhof, en in de Sport II-divisie ging de overwinning naar Nico Been.


Tekst en foto's: PR

ff0c49f173568dc2751799a605f9ddc4

Bij de start van de race kon Bob Herber de eerste positie vasthouden, en was het Luc de Cock die achter de BMW Z4 van Herber aansloot. Achter de twee koplopers schoot Peter Hoevenaars vanaf de vijfde positie door naar de derde plaats, en waren het Monster en Helmert Jan van der Slik die achter Hoevenaars aansloten.

Herber kon de eerste ronden uitlopen op Luc de Cock, die het op zijn beurt steeds lastiger kreeg om zijn tweede positie vast te houden. Hierna slaagden Peter Hoevenaars en Helmert Jan van der Slik erin om De Cock voorbij te gaan. Achter De Cock kon Pieter van Soelen aansluiten op de tweede positie.

120707_race1_herber

Na de pitstops was Peter Hoevenaars door de resultaatseconden op de eerste positie terecht gekomen. Hoevenaars leek op rozen te zitten, maar in de slotfase van de race schoten zijn rondetijden omhoog en slaagde Martin Lanting er nog in om aan de BMW 1-serie van Hoevenaars voorbij te gaan.

120707_race1_hoevenaars

“Mijn remmen werkten niet goed meer, vooral in de bochten waar je echt hard moest remmen”, legde Peter Hoevenaars na afloop uit. “Hierdoor schoot ik een keer rechtdoor bij de ziekenhuisbocht, en kon de BMW Z4 bij mij aansluiten.” Ook Koen Bogaerts, na de pitstops op de derde positie terug de baan op gekomen, vond de aansluiting bij Hoevenaars en kon de tweede positie van de jonge coureur overnemen.

120707_race1_soelen

In de slotronden was het nog uitermate spannend om de eerste plaats, omdat Martin Lanting te maken kreeg met bandenproblemen. Bogaerts deed verwoede pogingen om aan de Z4 van Lanting voorbij te gaan, maar slaagde daar niet meer in. Het verschil tussen de nummers één en twee bedroeg op de streep slechts twee tienden van een seconde! “We hadden zachtere banden gemonteerd voor deze race maar dan zie je toch dat ik Martin een slechtere auto geef”, aldus Bob Herber. Lanting vulde hem daarbij aan: “Het was voor mij echt glibberen en glijden, dus het was inderdaad nog zeer spannend!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet