V8 Supercars

V8 Supercars: Team Vodafone-coureur Jamie Whincup behaalt 56e V8 Supercarzege2012_coulthard_townsville
Fabian Coulthard deed het uitstekend voor het team van Brad Jones Racing. De
volle neef van David Coulthard gaat komend seizoen voor nog meer verrassingen
zorgen!

Uitstekend resultaat Fabian Coulthard
Garth Tander eindigde met de TWR Holden Commodore als derde, gevolgd door Fabian Coulthard. Coulthard, een volle neef van David Coulthard begint bij het team van Brad Jones Racing steeds meer zijn draai te vinden. Coulthard vertrok als dertiende en verviel vervolgens iets naar achteren terug. Een safetycarsituatie in de 40e ronde pakte voor Coulthard perfect uit. Met de zachte compound behaalde hij een uitstekende vierde plek. Coulthard: “Vierde worden is natuurlijk prachtig gezien het feit waar wij van start gingen. We hoopten naar voren te kunnen rijden. Mijn engineer Phil Keed was al blij geweest met een top 10 klassering, en misschien nog blijer met een Top 5 resultaat. Maar om hier als vierde te eindigen overtrof alle verwachtingen. Op dit circuit krijg je absoluut geen rust. Hier ga je de gehele afstand 100% voluit, maar onze strategie werkte dan ook perfect. Mijn engineer praatte constant tegen me. Ik had geen idee waar ik mij bevond.

v8supercars-event-07-spm1581
Pech voor SVG in Townsville, slechts 21e........

Ik geloof dat iedereen moeite had met het brandstofverbruik, maar ik had mijn al vol aan mijn eigen wedstrijd. Tijdens de eerste stint moest ik al brandstofbesparend rijden en ik wist dat Lowndes aan het eind van de wedstrijd erg sterk naar voren kwam. We hadden zo onze eigen drama’s.”

Lee Holdsworth behaalde voor het team van SBR een uitstekende negende plek. Voor Shane van Gisbergen was het een teleurstellende dag. “The Giz” had zich als twaalfde geklasseerd maar werd in de 31e ronde het slachtoffer van een aanrijding met een andere deelnemer. Na een onvrijwillige pitstop eindigde Van Gisbergen als 21e.

Pech voor Jacques Villeneuve
Voor Jacques Villeneuve werd het een teleurstellend optreden. De Canadees moest al na 18 ronden met motorpech aan de kant.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet