V8 Supercars

V8 Supercars: Team Vodafone-coureur Jamie Whincup behaalt 56e V8 Supercarzege

Team Vodafone-coureur Jamie Whincup heeft in Townsville zijn 56e Supercarzege behaald. De FPR-Ford Falcon van Mark Winterbottom eindigde als tweede. Jacques Villeneuve werd bij zijn debuut als eerste uitvaller genoteerd.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Team Vodafone. SBR, Holden, BJR Racing

whincup_townsville_2
56e V8 Supercarzeges voor Team Vodafone-coureur Jamie Whincup! Wie doet het hem na?

Team Vodafone-coureur Jamie Whincup vergroot voorsprong in titelstrijd
Jamie Whincup behaalde in Townsville zijn 56e V8 Supercar-zege. Tevens vergrootte de Team Vodafone-coureur zijn voorsprong in met 61 punten in de tussenstand van het kampioenschap. In de 34e rond zorgde een safetycar-situatie ervoor dat vrijwel het gehele startveld van strategie moest veranderen. Met veranderde brandstofstrategieën kwam Jamie Whincup uiteindelijk als grote winnaar uit de bus. Teamgenoot Craig Lowndes viel bij zijn jubileumwedstrijd naar de 20e plek terug en reed andermaal een fantastische inhaalwedstrijd en eindigde als vijfde overall.

Vooral in het tweede wedstrijdgedeelte wist Whincup brandstofbesparend te rijden en oefende behoorlijk wat druk uit op de FPR-Ford van Mark Winterbottom. In de 58e ronde profiteerde Whincup van een klein foutje van Winterbottom. De Ford-coureur toucheerde de muur en moest zijn eerste positie prijsgeven. Winterbottom zag het echter anders.

2012_winterbottom_townsville
Mark Winterbottom reed vrijwel de gehele wedstrijd op kop, maar verspeelde zijn
kansen in de slotfase.

Volgens Winterbottom reed er een achterblijver in de weg. Mark Winterbottom: “Het was hectische wedstrijd. De auto was erg goed en stelde mij in staar om te pushen daar waar het nodig was. Helaas reed er een achterblijver in de weg en een tweede plek was het hoogste dat wij konden bereiken. Het is was een solide dag, met een pole hadden wij moeten winnen. Maar het is geen ramp om tweede te worden.


2012_reynolds_townsville
David Reynolds, hou die naam goed in de gaten. Die gaat steeds beter!In Townsville
eindigde de FPR-coureur als zesde.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet