Formido Swift Cup

Swift Cup: David Verzijlbergen wint eerste Zolder Superprix race


480_mossinkhoff_228

Door de heftige strijd om plaats drie tussen Benjamin van den Berg, Obluda en Kim van den Berg kan Mossinkoff aansluiten, terwijl ook Van Erp het gaatje snel dicht rijdt. Aan kop profiteren Verzijlbergen en Rademaker door snel weg te lopen van de achtervolgende groep.

Achter het leidende duo Verzijlbergen/Rademaker, wisselen de posities snel. Bij de vierde doorkomst is Kim van den Berg drie, gevolgd door Benjamin van den Berg en Van Erp, die na een foutje Obluda is gepasseerd.

480_benjamin_grind_3214

Net nadat Van Erp de jongste Van den Berg het nakijken heeft gegeven, verremt Benjamin zich in de chicane en komt in het zand tot stilstand. Met een flinke vertraging en als laatste kan de Harders Plaza-rijder zijn weg vervolgen.

480_verzijlbergen_3181

Halverwege de wedstrijd is de volgorde daarmee Verzijlbergen, op één seconde gevolgd door Rademaker, terwijl daarachter door alle schermutselingen wat meters ruimte is ontstaan tussen Kim van den Berg, Van Erp, Obluda en Mossinkoff. Op zeven Veldboer met in zijn kielzog De Nooij en Beelen. Op tien en op ruime achterstand Benjamin van den Berg.

480_obluda_225

Aan kop kan Verzijlbergen per ronde wat meer afstand nemen van Rademaker terwijl Van den Berg in niemandsland op drie rijdt. De opmars van Van Erp blijft steken op vier en het lukt Obluda zelfs om weer in de slipstream van de Coronel Racing-rijder te kruipen.
 

480_veldboer-053

Met nog vier ronden te gaan loopt Rademaker opeens weer snel in op de leider en heeft opeens de slipstream van Verzijlbergen weer te pakken. Daarachter lijken de afstanden tussen Kim van den Berg, Van Erp en Obluda zich te stabiliseren. Verzijlbergen heeft het gevaar gezien en weet het gaatje op een kleine 0,7 seconde te houden terwijl ook om de plaatsen drie tot en met vijf zich geen verrassingen meer voordoen. Daarachter op zes Mossinkoff, Veldboer, Beelen, De Nooij en Benjamin van den Berg.
 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet