Formido Swift Cup

Swift Cup: David Verzijlbergen wint eerste Zolder Superprix race

480_verzijlbergen_3201

David Verzijlbergen heeft de eerste Formido Swift Cup wedstrijd van de Zolder Superprix op zijn naam geschreven. Verzijlbergen moest in de eerste ronde afrekenen met Jeffrey Rademaker, die vervolgens twaalf ronden lang de achterkant van de leider niet meer losliet, maar de latere winnaar niet meer echt kon bedreigen. Na een fraaie strijd legde Kim van den Berg beslag op plaats drie en zette en passant ook nog de snelste raceronde op de klokken. De van de tiende plaats vertrokken Tommy van Erp wist nog op te rukken naar plaats vier.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt en Chris Schotanus

De Formido Swift Cup heeft de eer om het wedstrijdprogramma van het drukbezette Zolder Superprix-weekend op Circuit Zolder te mogen openen. Na zijn snelle tijd van vrijdag mag David Verzijlbergen vanaf pole position vertrekken, gevolgd door Jeffrey Rademaker, Jörg Obluda, Benjamin en Kim van den Berg, Alain Mossinkoff, Stefan Beelen, Jos Veldboer en Gerard de Nooij terwijl na zijn schakelprobleem Tommy van Erp van de tiende en laatste plaats zijn race moet beginnen.

480_zij_aan_zij_3177

De beste start is voor Verzijlbergen terwijl Obluda zeer slecht wegkomt en meteen twee plaatsen verliest aan Benjamin en Kim van den Berg. Rademaker dringt in de eerste bochten direct aan bij Verzijlbergen en neemt zelfs even de leiding over. De polesitter slaat halverwege de eerste ronde alweer terug en herovert de kop. Bij de eerste doorkomst heeft Verzijlbergen dan ook de leiding, direct gevolgd door Rademaker terwijl Benjamin en Kim van den Berg een paar meters hebben moeten prijsgeven. Obluda heeft het tempo weer hervonden en sluit bij de Harders Plaza-rijders aan, om een paar bochten verder zelfs Kim van den Berg te passeren. Achter in het veld heeft Van Erp na twee ronden al wat rijders gepasseerd en ligt op plaats zeven.
 

480_achter_238

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet