IndyCar

Indycar: Justin Wilson verwondt drie monteurs in Toronto

De Brit Justin Wilson was met zijn Dale Coyne Dallara vandaag in Toronto bij de vrije trainingen voor de Indycar GP bij een vervelend pitlane-incident betrokken.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Toronto Star

toronto_wilson
In totaal waren er vier teamleden van Dragon en Dale Coyne Racing bij het incident
betrokken. Volgens de laatste berichten lijken de verwondingen van betrokkenen
mee te vallen.

Justin Wilson verwondt drie monteurs in Toronto
De Brit Justin Wilson was vandaag tijdens de vrije training voor de Indycar GP in Toronto bij een vervelend pitlane-incident betrokken. Bij binnenkomst in de pitlane meldde de Brit dat zijn eerste versnelling niet werkte. De auto raakte de pitwall en vervolgens de stilstaande Dragon Dallara Chevrolet van Sebastien Bourdais waarop dat moment verschillende monteurs aan het werk waren.

Bourdais voelde een grote klap. “Ik zat in de auto en Bang. Het was een harde klap, mijn auto schoof gewoon een pitbox vooruit. Toen ik uit de auto stapte verwachtte ik het ergste te zien, want ik wist dat onze crew bezig was.”

Twee teamleden van Dragon Racing konden ter plaatse behandeld worden. Een derde moest met beenletsel naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De trainingen werden voor 15 minuten met Code Rood onderbroken. Wilson nam er niet mee aan deel. Volgens de eerste berichten lijken de verwondingen voor betrokkenen mee te vallen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet