Supercar Challenge

Supercar Challenge: Duo's Sijthoff/Van 't Hoff en Lanting/Herber scoren poleposition op Zolder

395b6d08dbd9b1ea4c1dbb285ed71b4c

In de kwalificaties van de Supercar Challenge tijdens de Zolder Superprix was de spanning om te snijden. De gescheiden startvelden van de Supercar Challenge reden allebei hun eigen kwalificatie, waarbij het eerst de beurt was aan de deelnemers van de Supersport- Sport I- en Sport II-divisie om zich te kwalificeren. Hier waren het Bob Herber en Martin Lanting die de pole position in de wacht sleepten. In de tweede kwalificatie reed Diederick Sijthoff weer een uitermate snelle ronde, waardoor hij op zaterdag samen met teamgenoot Van ’t Hoff van pole position mag vertrekken. Over het weer had in ieder geval niemand wat te klagen, want de zon scheen tijdens de kwalificatie volop.


Tekst en foto's: PR

120706_kw2

De deelnemers van de Super GT-divisie gingen er meteen bij de start van de kwalificatie goed voor zitten. Onder andere Jan Versluis en Bert Longin noteerden meteen zeer rondetijden die laag in de 1:33 zaten en gaven daarmee de concurrentie meteen een goed richtpunt mee. Ook Berry van Elk meldde zich voorin, ondanks dat hij in de vrije trainingen door elektronische problemen amper had kunnen rijden. Toch waren het in de slotminuten weer de Corvettes die er met de snelste tijden vandoor gingen. Diederick Sijthoff reed uiteindelijk zelfs een tijd van 1:31.916, en troefde daarmee zijn teamgenoot Rick Abresch af. De Corvettes werden echter nog wel opgesplitst door Philippe Ribbens, die met de ETEC-Viper een snelle ronde van 1:32.457 reed.

120706_kw4

In de GT-divisie meldde een nieuwkomer zich meteen aan de kop van het veld. Ron Marchal was namelijk vanuit de Super GT-divisie teruggezet naar de GT-divisie en liet hierna meteen van zich spreken. De bestuurder van de Aston Martin DBRS9 GT3 reed een rondetijd van 1:36.860 en was daarmee nipt sneller dan Henk Thuis en Pim van Riet. Barry Maessen eindigde op de derde positie, voor Jan van der Kooi en Bert de Heus.

120706_kw3

Bij de GTB-divisie waren het drie merken die de top drie bepaalden. Charlie Frijns scoorde met zijn Porsche pole position, maar niet ver daarachter kwalificeerde Carlo Kuijer zich met zijn Divitec SF11 op een goede tweede plaats. Ook Werner van Herck deed het goed met zijn Mazda 3 tri-rotor, hij reed naar een derde positie. Erol Ertan reed samen met zijn nieuwe teamgenoot Rob Severs naar de vierde plaats, en Jacky van der Ende en Nelson van der Pol maakten met hun BRL V8 de top vijf compleet.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet