Formule 3

Div: Krachtig deelnemersveld voor RTL GP Masters of Formula 3

persbericht_-_rtl_gp_masters_of_f3-2012-pre2

Op 13, 14 en 15 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de 22e editie plaats van de RTL GP Masters of Formula 3, de belangrijkste Europese Formule 3-race.  Ook dit jaar komen de sterkste Formule 3-coureurs uit de verschillende kampioenschappen tegen elkaar uit in de beroemde wedstrijd, die voor veel coureurs een belangrijke stap is gebleken op weg naar de Formule 1. Maar liefst 20 coureurs, waaronder twee Nederlanders, verschijnen aan de start bij de krachtmeting.

Tekst en foto's: PR

De RTL GP Masters of Formula 3 kent dit jaar een sterke inschrijflijst. Zo staan vrijwel alle toprijders uit de Formule 3 Euro Serie en het Brits Formule 3-kampioenschap op Circuit Park Zandvoort aan de start. Het internationale karakter wordt eens te meer duidelijk met niet minder dan twaalf verschillende nationaliteiten op de deelnemerslijst. De Nederlandse eer zal worden verdedigd door Hannes van Asseldonk en Dennis van der Laar.

Grote afvaardiging uit F3 Euro Series
Veel van de teams die bij de RTL GP Masters of Formula 3 in actie komen, strijden normaal gesproken om de titel in de Formula 3 Euro Series. Zo is het succesvolle Prema Powerteam van de partij, met maar liefst vier bolides. Een van de rijders is Daniel Juncadella, de Spaanse coureur, die vorig jaar bij de start van de Masters-wedstrijd in contact kwam met teamgenoot Robert Mehri en daarmee al na enkele meters zijn weekend in brokstukken zag eindigen, is gebrand op revanche en neemt alleen genoegen met de winst. Ook Raffaele Marciello, opgenomen in Ferrari Driver Academy-programma, komt in actie voor Prema. Marciello bezet op dit moment de tweede plaats in de Formula 3 Euro Series, vlak achter Juncadella. Andere coureurs uit het team zijn de Amerikaan Michael Lewis en Sven Müller uit Duitsland. Op de deelnemerslijst prijkt tevens de naam van Luis sa Silva voor het Angola Racing Team. Daarnaast maakt het Jo Zeller Racing team de reis naar Zandvoort aan Zee met twee bolides. De Italiaan Andrea Roda zal met zijn Dallara F312 Mercedes-Benz strijden om de algemene zege, terwijl teamgenoot Sandro Zeller zich mengt in het gevecht om de winst in de Invitation Class.

Terugkeer van de ‘Master’
Een bekende naam op de deelnemerslijst is die van Felix Rosenqvist. De Zweedse coureur won vorig jaar de RTL GP Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort. Rosenqvist hoopt voor de tweede maal op rij de titel mee naar te huis te nemen in zijn door Mücke Motorsport geprepareerde Dallara. Tot nu toe heeft alleen Valtteri Bottas dit weten te presteren, met Masters-zeges in 2009 en 2010. Het team van Mücke brengt ook een tweede talent aan de start: Pacal Wehrlein. Dit Duitse talent gaat op dit moment aan de leiding in het Rookie kampioenschap in de F3 Euro Series.

persbericht_-_rtl_gp_masters_of_f3-2012-pre2-eldik2

Groot-Brittannië goed vertegenwoordigd
Aan de leiding in het British Formula 3 Championship, en sterk presterend in de Euro Series, is het Carlin-team. Carlos Sainz jr, de zoon van de meervoudige wereldkampioen in de rally, Carlos Sainz sr., heeft dit seizoen meerdere malen laten blijken goed om de zeges mee te kunnen strijden. Teamgenoot van Sainz is Will Buller, de snelle Brit die al meerdere malen op het podium is geëindigd in de Euro Series. Na enkele jaren van afwezigheid, is ook Fortec Motorsport weer van de partij. Met niet minder dan vier bolides zal het Britse team een gooi doen naar de Masters-titel. Felix Serralles, afkomstig uit Puerto Rico, staat derde in het Britse Formule 3 kampioenschap en is direct een serieuze podium kandidaat. Maar ook de Britt Alex Lynn kent een succesvol seizoen, net als teamgenoot Pipo Derani. Ook het Britse Double R Racing zal in actie komen op de Noord-Hollandse duinenpiste. Australiër Geoff Uhrhane komt met zekerheid uit voor het team, terwijl voor de tweede auto zich meerdere kandidaten hebben gemeld. In de Invitation Class staat Spike Goddard ingeschreven met een Dallara F308 Honda, geprepareerd door T-Sport. Dit team zet ook een tweede auto in, voor een nog nader te bepalen coureur.

Nederlandse kanshebbers
Voor de RTL GP Masters of Formula 3-editie van dit jaar hebben zich twee Nederlanders ingeschreven. Bij het sterke Carlin-team wordt een van de bolides geprepareerd voor Dennis van der Laar. De Zandvoorter is dit seizoen actief in de Duitse ATS Formule 3 Cup en heeft zich speciaal bij Carlin ingeschreven om tijdens de Masters te kunnen schitteren voor zijn thuispubliek. Ook Hannes van Asseldonk hoopt in Zandvoort aan Zee goed te kunnen scoren. Hij rijdt het gehele seizoen in de Britse Formule 3 en zal de vierde auto van Fortec Motorsport besturen. Beide teams weten hoe het is om te winnen op Circuit Park Zandvoort. Waar Carlin in 2001 met Takumo Sato de zege pakte, was het in 2002 Fabio Carbone die met zijn door Fortec-geprepareerde bolide als eerste onder het zwart-wit geblokt reed.

Stevige line-up van raceklassen
Naast de internationale confrontatie van de Formule 3-rijders wordt het publiek getrakteerd op een krachtige selectie van raceseries die in actie komen in het bijprogramma. Zo zullen veel harten sneller gaan kloppen bij het horen en zien van de bolides uit de BOSS GP Series. Deze raceklasse verschijnt aan de start met een verschillende Formule 1 bolides uit de jaren ’90 en ex-GP2 bolides. Ook de Formula Ford EuroCup zal als een van de publieksfavorieten weer deel uit maken van het raceprogramma. Het Dutch Power Pack is bij deze editie van de RTL GP Masters of Formula 3 ook sterk vertegenwoordigd, met het HDI-Gerling Dutch GT Championship, de Dutch Renault Clio Cup, het Formido Swift Cup kampioenschap, de sportscars uit het Dutch Radical Championship en de toerwagens uit het Burando Production Open.

persbericht_-_rtl_gp_masters_of_f3-2012-pre2-eldik1

Gratis tickets voor de Masters!
Racefans kunnen gratis duinkaarten downloaden via de website van RTL.GP. Op www.rtlgp.nl is tevens meer te lezen over alle nationale- en internationale autosport. Ook zal hier op een later moment meer informatie bekend worden gemaakt over het programma en de demonstratie.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of via een van de 400 winkels van Primera. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, in de voorverkoop € 30,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen 50% korting op een paddockkaart.

Deelnemers:
1. Felix Rosenqvist (SWE) Műcke Motorport Dallara F312 Mercedes
2. Pascal Wehrlein (GER) Műcke Motorport Dallara F312 Mercedes
3. Dennis van de Laar (NED) Carlin Dallara F312 Volkswagen
4. Carlos Sainz Jnr (ESP) Carlin Dallara F312 Volkswagen
5. Will Buller (GBR) Carlin Dallara F312 Volkswagen
7. Raffaele Marciello (ITA) Prema Powerteam Dallara F312 Mercedes
8. Daniel Juncadella (ESP) Prema Powerteam Dallara F312 Mercedes
9. Michael Lewis USA) Prema Powerteam Dallara F312 Mercedes
10. Sven Müller (GER) Prema Powerteam Dallara F312 Mercedes
11. Felix Serralles (PUR) Fortec Motorsport Dallara F312 Mercedes
12. Alex Lynn (GBR) Fortec Motorsport Dallara F312 Mercedes
14. Hannes van Asseldonk (NED) Fortec Motorsport Dallara F312 Mercedes
15. Pipo Derani (BRA) Fortec Motorsport Dallara F312 Mercedes
16. TBA Double R Racing Dallara F312 Mercedes
17. Geoff Uhrhane (AUS) Double R Racing Dallara F312 Mercedes
18. Andrea Roda (ITA) Jo Zeller Racing Dallara F312 Mercedes
19. Luis Sa Silva (AGO) Angola Racing Team Dallara F312 Mercedes
30* Sandro Zeller (SWI) Jo Zeller Racing Dallara F308 Mercedes
31* Spike Goddard (AUS) T-Sport Dallara F308 Honda
32* TBA T-Sport Dallara F308 Honda
* Invitation Class

persbericht_-_rtl_gp_masters_of_f3-2012-pre2-poster
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet