Formule 1

Formule 1: Maria de Villota verliest haar rechter oog, toestand ‘kritiek maar stabiel’

mariadivillotta
Maria de Villota heeft als gevolg van de bizarre testcrash van gisteren haar rechter oog verloren. Teambaas John Booth maakte vandaag bekend dat neurologische en plastische chirurgen zich tot vanochtend vroeg hebben ontfermd over de 32-jarige Spaanse, maar zij konden niet voorkomen dat ze door haar verwondingen haar rechter oog is verloren. Haar toestand is nog steeds kritiek, maar stabiel.

De Villota voerde gisteren rechtelijntests uit op het Brits vliegveld Duxford, maar om onduidelijke redenen accelereerde de auto vanuit stilstand plotseling en vloog deze achterop een vrachtauto. De neus van de auto en de helm van De Villota vingen de klap op, waarbij de Spaanse testrijden ernstig hoofdletsel opliep. Ze werd hieraan geopereerd tot afgelopen ochtend. Behalve haar oogletsel is het nog onduidelijk welke schade ze verder heeft opgelopen.
Ooggetuigen 
Ook de oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk, het team is een grondig onderzoek gestart. Ooggetuigen vertelden dat de Spaanse op en neer was gereden voor een rechtelijntest en afremde om, zoals gebruikelijk, in de vrij teruggeduwd te worden. Net voordat ze helemaal stilstond accelereerde de auto plotseling, stotterend, en knalde die frontaal op de vrachtauto. De Villota bewoog lange tijd niet en waar iedereen het ergste vreesde, mag ze nog blij zijn dat ze het heeft overleefd. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet