Belcar

BRCC: Prospeed Competition op weg naar progressie in Francorchamps

480_ProSpeed_Both_ProSpeed_Porsches

Voor de tweede maal dit seizoen doet het nieuwe Belgische circuitkampioenschap BRCC de omloop van Spa-Francorchamps aan. In de competitie die open staat voor GT's en toerwagens, zet ProSpeed Competition uiteraard twee Porsche 911 in, met de ambitie om de beide Duitse bolides opnieuw sterk te laten presteren en dat op een omloop die de wagens zonder meer ligt. In het kampioenschap van de Short Races, voert Frédéric Bouvy de rankschikking aan en de Red Bull rijder doet het komend weekend opnieuw met Christian Kelders en Damien Coens, aan het stuur van de Porsche 911 GT3 RS in de kleuren van Superdry-Real Dolmen. Nog in Spa zullen Didier Grandjean, Pascal Muller en Chris Mattheus opnieuw een stap voorwaarts zetten aan het stuur van de 911 GT3 Cup met startnummer #60. De kleuren van Colen-Freeman T.Porter-Quick worden een vaste waarde op het podium en het trio is zonder meer één van de revelaties van het Belgische circuitseizoen.

Tekst en foto's: PR

Een nieuw rijderstrio vormen en het vervolgens integreren in een professioneel team is een niet te onderschatten uitdaging. Die uitdaging gingen Didier Grandjean, Pascal Muller, Chris Mattheus en het team ProSpeed Competition in het begin van het seizoen samen aan. En als we de ontspannen, maar gefocuste sfeer in de box van het team als waardemeter nemen, dan mag gezegd worden dat de uitdaging zeker in de goede richting evolueert. Die vaststelling wordt enkel en alleen bevestigd door de resultaten die op de piste behaald worden. In de Porsche 911 met startnummer #60, werkte het trio een knap openingsweekend af, op de veeleisende omloop van Zolder, en tijdens de tweede meeting, in Francorchamps, klommen ze al op het podium!

480_prospeed_porsche_911gt3rs

Rudi Penders (Team Principal): “Autosport is een teamsport, dat kunnen we niet voldoende herhalen. In uithoudingswedstrijden is dat nog meer het geval. De rijders vormen een entiteit in het geheel en vereisen de nodige aandacht. Ze delen een wagen, moeten een compromis vinden voor de afstelling en doen het met de wagen, die ze van hun teamgenoot in handen krijgen. De onderlinge dialoog is dan ook van prioritair belang. Didier, Pascal, Chris en hun ingenieur, hebben meer dan die onderlinge dialoog. Hun onderling vertrouwen is volledig. Ik verbaas me iedere race meer en meer over hun wil om te groeien en ik denk dat we dit seizoen van die drie rijders nog mooie dingen zullen zien.”

ProSpeed__Grandjean_Muller_Mattheus

Frédéric Bouvy (Porsche 911 GT3 RS #3): “Onze Porsche 911 leidt in de tussenstand van de Short Races. We gaan dan ook niet op een inspanning meer of minder kijken om onze voorsprong in het kampioenschap te behouden. De strijd op de piste is een uitdaging, zeker gezien de verschillen tussen de wagens. We moeten dit weekend op ons elan doorgaan en in de lange race de draad van Zolder weer oppakken, na de blanco score van de voorbije wedstrijd in Spa.”

480_prospeed_porsche_911gt3cup_

Chris Mattheus (Porsche 911 GT3 Cup #60): “Ik kijk er naar uit om weer met Didier en Pascal te rijden. Ieder weekend willen we op zijn minst even goed doen als het weekend ervoor. Maar het gaat iedere keer beter... waar kan dat eindigen?”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet