Formule 1

Formule 1: Marussia testcoureur Maria de Villota levensgevaarlijk gewond na crash

mariadivillotta

Marussia testcoureur Maria de Villota is vandaag tijdens een testsessie op het Britse vliegveld Duxford ernstig gewond geraakt. De Spaanse, dochter van voormalig Formule 1-coureur Emilio de Villota, raakte na afloop van een testsessie de achterzijde van een vrachtwagen van het team en is volgens Autosport.com in levensgevaar.

Foto: mariadevillota.es

De Villotta, die van 2009 tot en met 2011 in de Superleague Formula uitkwam voor Atletico Madrid en daarin als beste resultaat een vierde positie scoorde, test dit jaar voor het Marussia Formule 1-team. Nadat zij op Duxford een rechte lijn test had gedaan keerde zij terug naar de pits, waarna haar bolide door nog onbekende oorzaak plotseling accelereerde en hard de achterzijde van een geparkeerde vrachtwagen van het team raakte.

Volgens ambulancepersoneel, dat haar naar het dichtbijgelegen Addenbrookes Hospital vervoerde, heeft Di Villota levensbedreigende verwondingen opgelopen.

Marussia, het Russisch/Britse team dat vorig seizoen nog als Virgin door het leven ging, heeft aangegeven met een verklaring te komen, zodra de details van De Villota’s verwondingen duidelijk zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet