Diversen

Persbericht: Rinus van Kalmthout na overwinning in Hahn aan de leiding in Dutch Rotax Max Challenge

480_rvk_hahn_1

Karter Rinus van Kalmthout heeft in het Duitse Hahn met een schitterende overwinning de leiding genomen in de tussenstand van de klasse Minimax van de Dutch Rotax Max Challenge. Het pas 11-jarige Hoofddorpse karttalent knokte zich in de pré-finale vanaf een dertiende startplaats naar de overwinning, om in de finale na een sterke race beslag te leggen op plaats twee. Daarmee eindigde de zoon van BOSS GP-coureur Marijn van Kalmthout als eerste in het dagklassement. Team TKP, het succesvolle kartteam uit Zaandam waar Rinus van Kalmthout voor uitkomt, was met overwinningen van Sam Schippers en een derde plaats voor Lars Lamborelle op Circuit Hahn ook in de klasse Junioren uiterst succesvol.

Fotografie: Michael Melis

De vierde wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Rotax Max werd verreden in het Duitse Hahn. Op deze lange, snelle en uitdagende baan toonde Rinus van Kalmthout tijdens de testritten al zijn snelheid. In de vrije training en kwalificatie van de klasse Minimax gooide een probleem met de brandstoftoevoer en carburateur echter roet in het eten, waardoor Rinus vanaf een dertiende startplaats moest vertrekken.

480_rvk_hahn_2

Uitstekend werk
Team TKP, onder leiding van Ton Vink, loste het probleem voor de race echter op en Van Kalmthout beloonde het werk van zijn team met een schitterend gereden pré-finale. In het uit eenendertig rijders bestaande veld knokte Van Kalmthout, nota bene één van de jongste deelnemers in de klasse Minimax, zich van zijn dertiende startplaats naar voren, passeerde de ene na de andere tegenstander, reed gaten dicht en pakte zo op overtuigende wijze de overwinning! In de finale mocht het Hoofddorpse karttalent vervolgens vanaf poleposition vertrekken en legde na een race-lang gevecht beslag op plaats twee. Met deze score pakte Van Kalmthout de eerste plaats in het dagklassement en gaat nu in de Dutch Rotax Max Challenge aan de leiding in het tussenklassement van de klasse Minimax.

Geweldig
Uiteraard kon de enthousiaste 11-jarige Hoofddorper zijn geluk niet op. “De eerste race was geweldig, omdat ik van zover moest komen en helemaal naar de winst ben gereden. Maar de tweede race was helemaal fantastisch. Ik heb de hele race moeten knokken voor wat ik waard was, geweldig. Zo moet een race zijn!”, aldus de winnaar na afloop, die daarbij ook zijn teamleider Ton Vink en begeleider/rijderscoach Mats van den Brand uitgebreid bedankte voor hun aandeel in het succes.

480_rvk_mbvb

Ook een trotse moeder Evelien deelde mee in de feestvreugde. “Rinus traint veel samen met Mats en de resultaten daarvan zag je in deze wedstrijd overduidelijk terug. Hij heeft echt fantastisch gereden. Deze wedstrijd was voor de punten erg belangrijk en als je dan zo goed scoort, is dat geweldig om te zien.”

480_rvk_tkp

Team TKP sterk
Team TKP kende op het Duitse Circuit Hahn nog meer successen. In de klasse Junioren won Sam Schippers al zijn races terwijl Lars Lamborelle beslag legde op plaats drie.

Volgende race
Het volgende raceweekend van de Dutch Rotax Max Challenge staat op de kalender voor 2 september 2012 in Kerpen. Op deze Duitse baan begonnen ooit Michael en Ralf Schumacher hun carrière en boekte Rinus van Kalmthout eerder dit jaar al succes.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet