NASCAR

NASCAR: Austin Dillon wint Nationwide Kentucky

Austin Dillon, de kleinzoon van teambaas Richard Childress won afgelopen weekend zijn eerste Nationwide-wedstrijd in Kentucky.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012_austin_dillon_kentucky
Austin Dillon met overbekende startnummer 3 in Kentucky. Helaas zat er een bijsmaak
aan de overwinning.

Austin Dillon wint Nationwide Kentucky
Austin Dillon, de kleinzoon van teambaas Richard Childress won afgelopen weekend zijn eerste Nationwide-wedstrijd in Kentucky. Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed Dillon er maar liefst 192 op kop. De wedstrijd in Kentucky telde twee neutralisaties en slechts zeven coureurs eindigden in dezelfde ronde. Helaas voor Dillon werd de rechter achterzijde van zijn Chevrolet na afloop door de NASCAR-scrutineers te laag bevonden. Zowel Dillon als zijn team kunnen sancties met betrekking tot de puntenstand verwachten.

Een gelukje voor Elliott Sadler, die tot Kentucky de puntenstand aanvoerde. Halverwege de wedstrijd werd Sadler zelfs door Dillon op een ronde gereden. Dillon: “Eigenlijk was ik de gehele wedstrijd onderstuurd. Het werd alleen maar erger, maar ik probeerde de auto zoveel mogelijk in het rechterspoor te houden. De laatste afstelling van mijn crew gaf mij genoeg lucht. Wij wisten dat Kurt Busch goed genoeg was, maar mijn auto was gewoon sterker.

Overigens rijdt Austin Dillon in de Nationwide-series met het befaamde startnummer 3, waarmee Dale Earnhardt Sr. legendarisch werd. Dale Earnhardt Sr. kwam jarenlang voor het team van Richard Childress uit.

2012_wc_austin_dillon_kentucky
Eerste zege voor Austin Dillon in Kentucky.Jammer dat technische onvolkomenheden er
een schaduw overheen wierpen.

Uitslag
1. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
2. Kurt Busch Toyota 200 ronden
3. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
4. Michael Annett Ford 200 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
6. Sam Hornish Jr. Dodge 200 ronden
7. Brad Keselowski Dodge 200 ronden
8. Ricky Stenhouse Jr. Ford 199 ronden
9. Elliott Sadler Chevrolet 199 ronden
10. James Buescher Chevrolet 199 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet