Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

GP2 Series: Hamilton scoort dubbel

Door de overwinning van gisteren moest Lewis Hamilton in race 2 op de Nürburgring vanaf de achtste plaats starten, maar dat deerde hem niet om de dubbel op zijn naam te schrijven. Op de tweede plaats eindigde Nicolas Lapierre, voor Jose Maria Lopez.

Tekst: Daan Jeuken

Het werd Hamilton bij de start al iets gemakkelijker gemaakt door Ernesto Viso en Alex Premat. De twee – derde en zevende op de grid – kwamen niet weg bij de opwarmronde en moesten daarom vanuit de pits starten.

Bij de start kwam polezitter Yoshimoto prima weg en dook dan ook als leider de eerste bocht in. Achter hem pakte Lapierre de tweede plek over van Negrao, die met een slechte start terug viel naar de vijfde plaats. Carroll pakte de derde plaats, voor Lopez. Achter Negrao sloot Hamilton aan.

In die openingsfase begon Yoshimoto een voorsprong op te bouwen, terwijl Lewis Hamilton de inhaalrace inzette. Eerste slachtoffer was Alexandre Negrao, die binnen een ronde de winnaar van race 1 voorbij zag komen. Een ronde later moest ook Lopez eraan geloven, waarna Hamilton in een halve ronde naar de staart van Carroll reed. De nummer drie van race 1 verdedigde zijn derde plek echter met hand en tand, maar een klein foutje, na vier ronden verdedigen, was voor Hamilton genoeg om de derde plek over te nemen.

Het verdedigen had bij Carroll echter de nodige tol geëist en dat met name bij de banden. Daardoor viel hij na zijn gevecht met Hamilton snel terug. Jose Maria Lopez kon snel aansluiten en zonder al te veel moeite de vierde plaats overnemen. Lewis Hamilton ging intussen rustig door met het binnenhengelen van de leiders. Op de tweede plek lag Nicolas Lapierre, maar alsof hij er niet was, ging Hamilton hem voorbij en kon hij zijn jacht inzetten op raceleider Yoshimoto.

De Japanner liet zich echter niet kennen en trok alle trucs uit de kast om Hamilton achter zich te houden. De, na verschillende gestrande pogingen, inmiddels lichtelijk gefrustreerde Hamilton moest uit een ander vaatje tappen om Yoshimoto te kunnen inhalen, en zo geschiedde. In de laatste sector reed Hamilton een iets andere lijn, waarna hij zijn bolide in de eerste bocht naast die van Yoshimoto kon zetten. De Japanner kon geen kant op en moest uiteindelijk toch buigen. Teleurgesteld ging hij daarna ook nog in de fout, waardoor Lapierre en Lopez hem nog voorbij konden en de laatste podiumplaatsen opeisten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet