Algemeen

Dragracing: Drachten en Moottoriurheilukeskus

speedgroup_8_kop

De achtste Speedgroup Club Europe nieuwsbrief van 2012 staat online. In deze editie aandacht voor de vorige week in Drachten verreden Drachten Nationals en een vooruitblik op de derde ronde van het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing op Alastaro, of Moottoriurheilukeskus zoals de lokale Finse bewegwijzering aangeeft.

Tekst: Remco Scheelings

Speedgroup Club Europe is een initiatief van Speedgroup, de drijvende kracht achter het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing en de EDRS European Drag Racing Series. De Speedgroup Club Europe newsletter 8 van 2012 is te lezen via de volgende link:
club.speedgroup.eu/newsletters/2012/edition8

Namens Speedgroup waren vorige week Åsa Kinnemar en Aila Striem in Drachten aanwezig bij de voor de EDRS European Drag Racing Series meetellende Drachten Nationals. In Speedgroup nieuwsbrief nummer 8 een uitgebreide sfeerindruk van dit Nederlandse evenement, dat overduidelijk een zeer positieve indruk bij de vertegenwoordigers van Speedgroup heeft achtergelaten.

speedgroup_8_alastaro

Bij het zien van dit bord weet je dat je er bijna bent. Dit bord met de voor ons onuitspreekbare naam is de laatste aanwijzing naar Alastaro, het circuit waar volgend weekend de derde ronde van het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing wordt verreden. In deze nieuwsbrief uiteraard een voorbeschouwing op deze race en een interview met Janne Ahonen, de voormalig skispringvedette die met een eigen team deelneemt aan het FIA Europees Top Fuel Kampioenschap.

Nederlanders die volgende week in Finland in actie komen zijn Robert Joosten en Marc Meihuizen in de klasse Pro Modified, terwijl bij de motoren (klasse Super Twin) Job Heezen en Martijn de Haas de vaderlandse eer gaan hooghouden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet