Formule 3

F3: Dennis van de Laar met Brits topteam Carlin in RTL Masters of F3

dennis-van-de-laar-podium-f3

Twee jaar geleden reed hij nog in de Formido Swift Cup, over enkele weken staat hij aan de start van de prestigieuze RTL Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort. Een jongensboek voor de 18-jarige Dennis van de Laar. Op 15 juli staat de getalenteerde Nederlander met het Britse topteam Carlin Motorsport aan de start van het prestigieuze evenement en treedt daarmee in de voetsporen van bekende namen als Jaime Alguersuari, Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne. Van de Laar debuteert dit seizoen met Van Amersfoort Racing in het Duits Formule 3-kampioenschap. Dat resulteerde in een mooi podium in de hoofdrace van de seizoensopener, op zijn thuisbaan in Zandvoort. Over enkele weken wordt alles op alles gezet om dat kunststukje te herhalen.

Tekst en foto: PR

“Dit is geweldig!”, aldus de enthousiaste Van de Laar. “De RTL Masters of Formula 3 is het meest prestigieuze evenement voor deze auto’s. Enkele jaren geleden stond ik in de duinen toe te kijken naar het geweld, nu sta ik zelf aan de start: heel bijzonder! Bij Carlin rijd ik met de 2012 VW - Dallara Formule 3-bolide, in het Duits kampioenschap rijden we met een iets andere versie maar met VW-powerboost engine.”

“Voorafgaand aan het evenement ga ik nog twee dagen op de Red Bull Ring testen met de Kumhobanden die ook in Zandvoort gebruikt gaan worden om optimaal voorbereid te zijn. De auto wordt opnieuw in de kleuren van mijn sponsor Discovery Channel gespoten. Het wordt een gaaf weekend, ik kan niet wachten!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet