Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: wederom Richard Westbrook

Richard Westbrook heeft de derde race van de Porsche Michelin Supercup, verreden op de Nürburgring, gewonnen. De Brit schreef eerder al de tweede race, op het circuit van Imola, op zijn naam. Patrick Huisman was met een vijfde plek de beste Nederlander.

Tekst: Roy van der Laan

 Richard Westbrook
Richard Westbrook op weg naar de overwinning op de Nürburgring. Foto: Porsche

Westbrook vertrok van pole position, maar moest bij de start zijn meerdere erkennen in de vanaf de tweede startpositie vertrokken Richard Lietz. De Oostenrijker hield het een ronde vol, toen zette Westbrook orde op zaken en liep vervolgens meteen weg. Lietz eindigde uiteindelijk als tweede.
De teamgenoten Fabrice Walfisch en David Saelens hadden het de hele race zwaar met elkaar aan de stok. Walfisch lag in de beginfase op de derde plek, maar moest zijn positie al snel afstaan aan zijn snelle Belgische teamgenoot. Van start tot finish lag het duo vlak achter elkaar. Patrick Huisman lag de hele race op de vijfde plek. Hij had letterlijk zicht op de derde plaats, maar het zat er niet in voor de viervoudig Supercup-kampioen. Duncan Huisman kwam als tiende over de finish.

Glijpartijen

Robert van den Berg reed lange tijd op de twaalfde plek, tot hij spinde tijdens een heftig duel met Chris Mamerow. Robert verloor twee posities en eindigde uiteindelijk als veertiende, vlak voor Sebastiaan Bleekemolen. Michael Bleekemolen kwam een keer naast de baan terecht toen hij gastrijder Colin McRae probeerde te passeren. Na zijn spin viel hij terug naar een uiteindelijke twintigste plek. Simon Frederiks eindigde als negentiende.

Uitslag derde race Porsche Michelin Supercup, Nürburgring:

1. Richard Westbrook (GB)
2. Richard Lietz (A)
3. David Saelens (B)
4. Fabrice Walfisch (F)
5. Patrick Huisman
6. Christian Menzel (D)
7. Uwe Alzen (D)
8. Geoffroy Horion (B)
9. Alessandro Zampredi (I)
10. Duncan Huisman
14. Robert van den Berg
15. Sebastiaan Bleekemolen
19. Simon Frederiks
20. Michael Bleekemolen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet