Diversen

Karting Events: Spanning bij de NK 4-takt Sprint op Hahn 16-17 juni 2012


dsc_6404

SA VT250 Senior, nipte overwinning voor de Swert
12 SA VT250’s aan de start en aan de kop is het spannend. Dave de Swert weet weliswaar de pole positie te bereiken, maar erachter is het de Speedsupporttrein die het hem moeilijk maakt. De snelle dame, Nikki Mooren wordt tweede en Jack Stuivenberg derde.

Eerste manche
De eerste manche is geweldig om te zien. Dave de Swert rijdt voor wat hij waard is en weet de overwinning binnen te halen. Hij krijgt het niet cadeau, want iedere keer ziet hij in zijn ooghoeken de Lewis Hamilton van Rick Westerlaken verschijnen. Erachter is het Marco Jonkers die zijn lmatige kwalificatie om weet te zetten in een mooie derde plaats.

Tweede manche
In de tweede manche zijn de rollen omgekeerd. Jonkers is ontketend! Hij is weg en slaat een mooi gat van ruim vijf seconden. Erachter vecht een trein van Dumas, Mooren, De Swert, Ramselaar en Westerlaken om positie twee. Aan het einde van de manche is het Westerlaken die de tweede plek heeft. Derde wordt Dave de Swert die daarmee nipt de dagoverwinning veiligstelt.

De daguitslag:
1. Dave de Swert
2. Marco Jonkers
3. Rick Westerlaken

dsc_6346

World Formula Junioren; vier races, vier winnaars. Victorie voor Renerie.
De lucht dreigt bij deze klasse in de kwalificatie. Snel gaat iedereen de baan op en degene die het beste gegokt heeft is Kirsten Heikoop. In de tweede ronde zet zij haar snelste tijd neer die goed is voor de pole. Erachter is het Niels Brugman en derde Ray Renerie die iedere wedstrijd harder gaat.

Eerste manche
De eerste race gaat van start en het lijkt erop dat het geluk terug keert voor Alex Oosterhof. Hij weet een vierde plaats in de kwalificatie om te zetten in een klinkende manchewinst. Niels Brugman behaalt een keurige tweede plaats. Ray Renerie wordt stabiel rijdend derde.

Tweede manche
De tweede manche gaat van start en de top drie besluit een mooie show voor het publiek weg te geven. De winnaar Oosterhof van de eerste manche krijgt pech en valt uit. Ray Renerie verdedigd zich vijftien minuten kleurenblind, maar weet de aanvallen van de snelle dame, Kirsten Heikoop af te slaan. De altijd slim rijdende Niels Brugman weet in de laatste ronde gebruik te maken van een verslappend moment van Heikoop en finisht tweede. Kirsten Heikoop pakt de laatste podiumplaats.

De daguitslag:
1. Ray Renerie
2. Niels Brugman
3. Alex Oosterhof

dsc_6673

Wankelklasse; De Block. Van een andere planeet?
Geen kwalificatie voor de rijders in deze klasse. Een gelootte start voor manche 1 en 2 terwijl de uitslag van deze twee manches de opstelling bepaalt voor de derde manche.

Eerste manche
De eerste race wordt in het nat verreden. Ondanks een foutje van Jurgen de Block is hij ontketend en weet een grote achterstand om te bouwen naar een reuze voorsprong. Tweede plek is voor Björn Bourginjon de Robert de Boer achter zich houdt.

Tweede manche
In de tweede manche is het wederom De Block die zich naar voren rijdt. Deze manche wordt geheel op het droog verreden en de winnaar van de eerste manche weet ook de tweede race met een mooie voorsprong te winnen. Derde wordt wederom Robert de Boer.

Derde manche
De derde manche mag Jurgen de Block van voren beginnen. Hij weet zijn leidende positie te behouden, maar Bjorn Bourginjon weet de achterstand zeer beperkt te houden. Henk van Ginkel rijdt een sterke race en wordt mooi derde.

dsc_6572

De daguitslag:
1. Jurgen de Block
2. Bjorn Bourginjon
3. Robert de Boer

De geweldige weekend op Hahn zit er helaas weer op. Plaats van handelen voor de volgende race is het altijd gezellige circuit van Emsbüren op 8 juli aanstaande. Tot dan!!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet