Diversen

Karting Events: Spanning bij de NK 4-takt Sprint op Hahn 16-17 juni 2012


dsc_6699

RK 1 Big Bore; groei van het veld nodig.
De dit jaar nieuwe klasse Big Bore heeft vier goede rijders aan de start die er een leuke race van maken. Roy van Lune is de te kloppen man. Hij slaat in de kwalificatie een gat van ruim anderhalve seconde naar de nummer twee, Coen Esveld. Derde wordt Alex Plender en de vierde plaats is voor Glenn Coronel.

Manche 1
Manche 1 gaat van start en Coen Esveld stelt orde op zaken. Een gat van ruim zeven seconde is zijn deel op de finishlijn. Die tweede plek is voor de polesitter, Roy van Lune. Derde wordt Glenn Coronel, kort achter de nummer twee. Vierde wordt Alex Plender.

Manche 2
De tweede manche gaat van start en wederom is Esveld weg. Dit keer krijgt hij geen kans om weg te lopen, dus Roy van Lune blijft tot het laatste moment kans houden op revanche. Het lukt niet en hij finisht tweede achter een tevreden Coen Esveld. Derde wordt Glenn Coronel zie de onderlinge strijd met Alex Plender in zijn voordeel heeft weten te beslissen.

De daguitslag:
1. Coen Esveld
2. Roy van Lune
3. Glenn Coronel

dsc_6500


SA VT250 light en junior
Over de junioren kunnen we kort zijn. Helaas heeft Brian van Lit nog weinig concurrentie en in het veld van lights weet hij zich goed te handhaven. Hij wint de race.
Erachter is het Charly Brugman die de pole position op zijn naam weet te schrijven met ruim viertiende van een seconde op de nummer twee, Colin de Graauw. Derde wordt verrassend Kelly Boonstra

Eerste manche
Bij de start van de eerste manche is het een strijd tussen Colin de Graauw en Charly Brugman. Helaas verliest Charly een sidepod en moet met de materiaalvlag binnenkomen voor reparatie. De Graauw profiteert en wint makkelijk. Erachter is het een mooi gevecht tussen Wouter Verhoeven en Kelly Boonstra dat door de laatste gewonnen wordt. Net naast het podium rijdt Nigel van Selm die zijn Gillard op de vierde plaats zet.

Tweede manche
De tweede manche gaat van start. Het is wederom de Graauw die de kop pakt, maar erachter is het Chris van Ruiten die de pech uit zijn eerste manche om wil zetten in een klinkend resultaat. Hij slaagt er bijna in, maar moet in de superieure De Graauw zijn meerdere erkennen. Wouter Verhoeven wordt derde.

De daguitslag:
1. Colin de Graauw
2. Kelly Boonstra
3. Wouter Verhoeven

dsc_6539

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet