Diversen

Karting Events: Spanning bij de NK 4-takt Sprint op Hahn 16-17 juni 2012


dsc_6774

RK1 junioren, succes voor Max Tjelpa
Max Tjelpa, al een paar jaar actief in de RK 1 klasse was hier op Hahn een klasse apart. Niet alleen weet hij de kwalificatie op zijn naam te zetten met een respectabele voorsprong, ook in de wedstrijd laat hij zich duidelijk gelden. Verrassend tweede is het Steven Westerhof terwijl Wesley Bakker de derde startplek opeist.

Eerste manche
Bij de start van de eerste manche is Tjelpa weg en blijft weg. Hij laat de gevechten achter zich voor wat het is en werkt zich op een mooie manier op naar een ruime voorsprong. Erachter is de strijd losgebarsten. Frans Beerenfenger, die zich van de kwalificatie een betere voorstelling had gemaakt, rijdt sterk naar voren. Bij Tjelpa komt hij niet, maar een mooie tweede plaats is zijn beloning. Erachter heeft Michael den Herder de strijd om de derde plaats met Michael Pen in zijn voordeel weten te beslissen.

Tweede manche
In de tweede manche is Tjelpa wederom weg, dit keer samen met Beerenfenger. De strijd erachter tussen Pen en Den Herder wordt deze manche in het voordeel van Pen besloten. Derde dus!

De daguitslag:
1. Max Tjelpa
2. Frans Beerenfenger
3. Michael Pen

dsc_6680

Prokarts! Strijd tussen Kegel en Koene
Wat een heerlijke verrassing; het markante geluid van de prokarts te mogen horen op Hahn, maar liefst 11 karts stonden er aan de start. Deze endurance machines lenen zich ook uitstekend voor een sprintwedstrijd. Op de trainingsdagen in de regen verrasten de prokarts al menig rijder op hun slicks. In de kwalificatie is het de snelle Kris Kegels die de Koene van Koene (nee, geen verspreking) weet te verschalken. Er zit slechts een tiende tussen de beide rijders, maar de pole is voor hem. Derde wordt uiteindelijk Marcel v.d. Ekart die Ivo en Mark (slechts één van hen reed de kwalificatie) weet te verslaan.

Eerste manche
De eerste manche gaat van start. Als een veld prokarts wegrijdt is het net of een stel jachtvliegtuigen probeert op te stijgen. Wat dat betreft is Hahn, met haar militaire geschiedenis een mooi decor. Bij de start van de eerste manche is het Koene die beter wegkomt en brutaal de leiding pakt. Kegels rijdt voor wat hij waard is, maar moet deze manche zijn meerdere erkennen in een ontketende Koene. Derde wordt Marcel v.d. Ekart, op zijn trouwe Kombi die een leuk gat geslagen heeft naar Job van Steijn.

Tweede manche
De tweede manche gaat van start en Kris Kegels is duidelijk uit op revanche. Hij slaat een gat naar Koene, die de voorsprong van Kegels iedere ronde minimaal ziet groeien. Erachter is het Marcel v.d. Ekart die zijn racepace gevonden heeft en een ruim gat slaat naar Job van Steijn, die net als manche 1 vierde wordt.

De daguitslag:
1. Kris Kegel
2. Koene
3. Marcel v.d. Ekert

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet