Diversen

Karting Events: Spanning bij de NK 4-takt Sprint op Hahn 16-17 juni 2012

dsc_6267

Hahn, die magische naam waar de harten van de rijders en de monteurs sneller van gaan kloppen. Niet alleen is het circuit uitermate uitdagend en prikkelend, ook de omgeving voelt aan als een soort van vakantie, niet in de minste zin door de gezellige BBQ georganiseerd door Karting Events. Het enige nadeel aan de BBQ dit jaar was het soundchecken van de AC DC coverband die 97 decibel produceerde. Gezien het redelijk grote aantal kids die de zaal verliet tijdens het soundchecken blijkt dat AC DC in de huidige generatie weinig fans heeft overgehouden.

Tekst en foto's: Karting Events

De kwalificatie werd al een uitdaging op zich, gezien de dreigende regen. Cadet Kids reden nog droog, de WF klasse werd nat op de baan, de rest van de klassen kon kwalificeren op regenbanden.

Cadet Kids, de dag van Brian Ooijen
12 rijders aan de start. En een spannende wedstrijd Brian van Ooijen is in vorm, en dat laat hij weten ook met de kwalificatie. Hij is snel. Erg snel, maar slechts 8/00 erachter is het Senna van Walstijn die zijn groeiende vorm bevestigd. Justin Polman heeft zijn CRG op de derde plaats in de kwalificatie weten te brengen.

Eerste manche
In de eerste manche is er een groepje van drie weg. Brian van Ooijen, Senna van Walstijn en Justin Polman. Met z’n drieën weten ze een gat te slaan. Het groepje erachter wordt aangevoerd door de kleine Swagemakers, die een hele klus heeft om Luciano Kensenhuis zich van het lijf te houden. Brian Ooijen wint de eerste manche met een klein verschil. Erachter heeft Justin Polman Senna van Walstijn weten te verschalken en finisht tweede. Derde op korte afstand is het van Walstijn.


dsc_6287

Tweede manche
In de tweede manche is de top drie een top vier geworden. De kleine Swagemakers heeft wat extra snelheid in zijn kart gevonden en sluit aan bij Ooijen, Polman en van Walstijn. De strijd is mooi om te zien, maar aan het einde van de heat is het Ooijen die de tripple volmaakt. Pole, manche 1 en manche 2. Erachter is het Senna van Walstijn die tweede wordt. In een van de laatste rondes verslikt Polman zich en wordt ingehaald door Robin Swagemakers, die mooi als derde finisht.

De daguitslag:
1. Brian Ooijen
2. Senna van Walstijn
3. Justin Polman

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet