Formule 1

Formule 1: Ecclestone ziet GP in Londen wel zitten [update: video's]

foto_londen

Hoewel Engeland met een langdurige verbintenis van Silverstone voorlopig nog de Formule 1 heeft, ziet F1-baas Bernie Ecclestone het wel zitten om een extra Grote Prijs binnen zijn landsgrenzen te organiseren. Daarbij lijkt een wedstrijd door de straten van de Engelse hoofdstad Londen een zeer reële optie.

Tekst: Marc Kok

Santander, dat naamsponsor is van de Britse GP, heeft een idee hoe de baan er in en door de metropool zou kunnen uitzien. Het zou een 4,8 kilometer lange piste moeten worden waarbij 120.000 naar de verrichtingen van de coureurs kunnen kijken.

'Goed voor economie'
Bernie Ecclestone is erg te spreken over de plannen. De altijd in geld geïnteresseerde Brit wil zelfs eigenhandig pecunia in het project stoppen. Om daar uiteraard uiteindelijk wel iets meer aan over te houden. Volgens Ecclestone zou een Grand Prix in Londen enorm goed zijn voor de lokale én Engelse economie. "Veel beter dan de Olympische Spelen die hier komende zomer zijn’’, aldus de flamboyante F1-regelaar.

[update] video's:
Onderstaande video's geven een impressie van hoe de GP van Londen eruit moet gaan zien. In de eerste video beschrijven Jenson Button en Lewis Hamilton het circuit, dat langs iconische plaatsen als Buckingham Palace, Big Ben, Travalgar Square, Westminster Abbey en the London Eye leidt. In de tweede video zie je een virtueel onboard rondje door de Londense straten.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet