NASCAR

NASCAR: Sponsor distantieert zich van Villeneuve

Het incident tussen Jacques Villeneuve en Danica Patrick op Road America afgelopen zaterdag heeft nog een staartje gekregen.


Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

2012_discount_tire
Op het logo van Discount Tire op zijn overall behoeft Jacques Villeneuve bij een volgende
Nationwide-deelname later in Canada dit jaar, waarschijnlijk niet meer te rekenen....

Sponsor distantieert zich van Villeneuve
Sponsor Discount Tire heeft zich gisteren totaal gedistantieerd van de commentaren die Jacques Villeneuve na afloop van de wedstrijd op Road America leverde.

De sponsor was niet kwaad op het incident tussen Villeneuve en Patrick, maar wel op zijn houding na de wedstrijd in de pitlane.

Villeneuve verklaarde dat hij vuil op zijn banden had en niet snel genoeg kon vertragen. Toen Danica’s crewchief, de gerespecteerde Tony Eury Jr. de Canadees in de pitlane hierop aansprak verklaarde hij dat het de schuld van Max Papis was. “Hij was kwaad dat er contact was geweest en dat ik erbij betrokken was. Het kan mij niets schelen. Het was niet mijn fout!” Voor de TV-camera’s reageerde de Canadees bepaald niet subtiel.

In een verklaring stelt Discount Tire “dat zij een goede verstandhouding met Team Penske in de Nationwide-series hebben en daarbij staan een hoge mate van integriteit en sportiviteit hoog in het vaandel.”

“Hoewel wij ervan overtuigd zijn dat het incident tussen Villeneuve en Patrick een ongelukkige samenloop van omstandigheden was, stroken de commentaren van Villeneuve totaal niet met onze idealen met betrekking tot sportiviteit” aldus het communiqué

In de Nationwide-series wordt de No 22 Penske Dodge afwisselend bestuurd door Brad Keselowski en Parker Kligerman.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet