Formule 3

Div: Sport Kort: Nieuws over International GT Open, Maserati Trofeo en F3 Open

f3_open_raimondo

Afgelopen weekend werd er bijzonder veel internationaal geracet. Hierbij een korte opsomming van wedstrijden waarvan we nog geen verslag van hebben gedaan.

Tekst: Marc Kok

European F3 Open
Gianmarco Raimondo (zie foto boven) heeft uitstekende zaken gedaan tijdens de European F3 Open-races op Spa-Francorchamps. De klassementsleider versterkte zijn leidende positie in het tussenklassement met een eerste en tweede plaats. Van de tot nu toe zes verreden manches dit seizoen, zat Raimondo liefst vijfmaal bij de beste twee. Niettemin heeft hij nog flink wat te stellen met Mans Grenhagen. Ook hij boekte een zege en runner-up-positie op de befaamde Belgische racepiste. Met 114 punten heeft hij er momenteel slechts 6 minder dan de koploper. Het gat met de achtervolgers is inmiddels enorm. Niccolo Schirio, op Spa-Francorchamps tweemaal de bezoeker van het laagste treetje op het ereschavot, is in het klassement de nummer 3 met 78 punten. De Belg Sam DeJonghe volgt hem op slechts 1 puntje. De coureurs hebben dit seizoen nog tien wedstrijden voor de boeg, waarbij ze op bezoek gaan bij Brands Hatch, Paul Ricard, de Hungaroring, Monza en Montmelo.

international_gt_open_spa

International GT Open
Op Spa-Francorchamps kwamen eveneens de fraaie bolides van de International GT Open in actie. In totaal gaven de coureurs 27 vierwielers de sporen. Nick Tandy veroverde de poleposition voor de eerste race, maar zijn met Marco Holzer gedeelde Porsche 997 GT3 RSR 2012 haalde de finish niet. Hiervan profiteerden Gianmaria Bruni en Federico Leo optimaal. Zij stoven in de 70 minuten tellende heat met hun Ferrari naar de zege. Tandy en Holzer wisten een keurige revanche te nemen door de tweede wedstrijd (dit keer over 50 minuten) wel te winnen. Het duo Patrick Pilet / Raymond Narac veroverde een 4de en 2de stek. Dat was genoeg om na drie raceweekenden de leiding in het tussenklassement te hebben. Met 80 punten hebben zij er vier meer dan hun collega-Porsche-rijders Tandy / Holzer. Diederik Sijthoff wist in de tweede manche als 3de te eindigen in de SGT-klasse. Klaas Hummel noteerde in de GTS-divisie tweemaal een tweede stek, hetgeen goed was voor een 9de en 7de stek algemeen. De ervaren Lambo-coureur Peter Kox vormde een tweetal met Nico Pronk. Na een 7de plek in de GTS-klasse in race 1 volgde in de tweede manche een uitvalbeurt.

maserati_trofeo_imola

Maserati Trofeo Europe
Met twee derde plaatsen en een zege in de hoofdrace was Renaud Kuppens erg sterk op dreef tijdens het Maserati Trofeo Europe-weekend op Imola. Luca Lorenzini (zege race 1) en Riccardo Ragazzi (winnaar heat 2) wisten eveneens het gaspedaal goed in te drukken. Ook Mathijs Bakker was actief op Imola. Nadat hij in zijn individuele race niet geklasseerd werd, wist hij in de 50 minuten durende hoofdwedstrijd met zijn partner Ferdinando Serafino een 4de stek te veroveren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet