Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

Div: FIA GT3: vier verschillende auto’s in top vier eerste race!

Hector Lester en Allan Simonsen zijn de winnaars van de allereerste race van het FIA GT3 Europeees kampioenschap. Het Brits-Deense duo won de wedstrijd met hun Ferrari 430 Challenge. Door de wisselende baanomstandigheden (eerst nat, toen droog) kende de race een enerverend verloop. Paul van Splunteren eindigde als zevende. Het veld telde maar liefst 41 auto’s.

 start_silverstone

Tekst: Roy van der Laan

In de beginfase van de eenuursrace was de baan nat. Dat zijn goede omstandigheden voor de Dodge Viper Competition Coupe; dit model nam in de beginfase de drie podiumposities in.
De baan droogde tijdens de race op, zodat halverwege de race de regenbanden door slicks vervangen konden worden. Op dat moment was de situatie op de baan opeens helemaal anders. De equipe Lester/Simonsen was de snelste met hun Ferrari 430 Challenge en won, voor Sean Edwards / Dimitri Deverikos (Porsche 997 GT3 Cup) en Ben Collins / Aaron Scott (Ascari KZ1R). Het duo Stefano Zonca / Marco Cioci was uiteindelijk de best geklasseerde Viper-equipe, met een vierde plek.

 splunteren_silverstone

Paul van Splunteren (Porsche 997 GT3 Cup) eindigde samen met zijn teamgenoot James Murphy als zevende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet