Diversen

Div: RTL GP continueert naamgeverschap Masters of Formula 3

persbericht_-_rtl_gp_masters_of_f3-2012-pre1-essay1

Op 13, 14 en 15 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de 22ste editie plaats van de RTL GP Masters of Formula 3, de belangrijkste Europese Formule 3-race.
Ook dit jaar komen de sterkste Formule 3-coureurs uit de verschillende kampioenschappen tegen elkaar uit in de beroemde wedstrijd, die voor veel coureurs een belangrijke stap is gebleken op weg naar de Formule 1. RTL GP functioneert deze 22e editie als naamgever van het indrukwekkende racespektakel, dat in het verleden Jos Verstappen, Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg en Paul di Resta als winnaars kende.

Tekst: PR
Foto’s: Chris Schotanus

Erik Weijers, Chief Operating Officer (C.O.O.) kijkt verheugd uit naar het evenement: “Het is fantastisch om ook deze 22ste editie van de beroemde Masters of Formula 3 samen met RTL GP te mogen organiseren. Volle duinen, een unieke sfeer en sensationele races zijn vaste kenmerken van de Masters. Afgelopen jaren heeft RTL GP ook al als mediapartner en naamgever gefungeerd en heeft daarmee niet alleen positief bijgedragen aan grotere naamsbekendheid, maar ook een grotere Masters-fanbase ontwikkelt. We zijn dan ook trots dat zowel RTL GP als onze vaste bandenpartner KUMHO Tyres, weer deel uitmaken van de organisatie van het evenement. Zonder goed team haal je de finish niet!”

persbericht_-_rtl_gp_masters_of_f3-2012-pre1-essay2

RTL GP Masters of Formula 3 live op TV
Het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort zal op 15 juli enkele duizenden racefans verwelkomen met een ijzersterk raceprogramma, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor de RTL GP Masters of Formula 3. Deze wedstrijd zal live worden uitgezonden door RTL 7 en wordt vooraf gegaan door een uitgebreide voorbeschouwing op het Zandvoortse race-evenement. Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7: “Naast het brengen van RTL GP op televisie en online via ons autosport-platform, vinden wij het belangrijk dat we ook fysiek aanwezig zijn op evenementen. Wij zien het dan ook als een uitgelezen kans om ook dit jaar als RTL GP deel uit te maken van Masters of Formula 3 en hiermee jong talent te stimuleren.”

Stevige line-up van raceklassen
Naast de internationale confrontatie van de Formule 3-rijders wordt het publiek getrakteerd op een krachtige selectie van raceseries die in actie komen in het bijprogramma. Zo zullen veel harten sneller gaan kloppen bij het horen en zien van de bolides uit de BOSS GP Series. Deze raceklasse verschijnt aan de start met verschillende Formule 1 bolides uit de jaren ’90 en ex-GP2 bolides. Ook de Formula Ford EuroCup zal als een van de publieksfavorieten weer deel uit maken van het raceprogramma. Het Dutch Power Pack is bij deze editie van de RTL GP Masters of Formula 3 ook sterk vertegenwoordigd, met het HDI-Gerling Dutch GT Championship, de Dutch Renault Clio Cup, het Formido Swift Cup kampioenschap, de sportscars uit het Dutch Radical Championship en de toerwagens uit het Burando Production Open.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet