Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Max Timmermans zwemt naar eerste winst

max_timmermans_bmc3

Max Timmermans maakte dit seizoen de overstap van de Rotax MiniMax naar de Junioren. Niet enkel de motoren zijn sneller, de velden zitten bomvol met close racing als gevolg. Afgelopen weekend werd de derde ronde van de Belgian Max Challenge gereden in Genk. Een wedstrijd die geteisterd werd door regen, en gewonnen door Max Timmermans.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Michael Melis

Al op zaterdag trok Timmermans met het Formula K team richting Genk om de eerste trainingen af te werken.
“Om 10:15 begonnen de eerste sessies voor ons. Na veel dingen te testen zaten we er toch redelijk goed bij. Toen we een nieuw setje banden staken haalde we niet het gehoopte resultaat, maar zoals dikwijls heb je soms een minder goed setje banden met als gevolg je de snelheid niet meer gehaald.”

In groot contrast met de warme temperaturen en de zon op zaterdag gingen op zondag de regenbanden eronder.

“Tijdens de vrije training op zondag zat ik er goed bij met een 5de plek. Met veel goede hoop gingen we richting kwalificatie. We stonden bij de eerste mee op de grid en werden verrast door de plotse regenval sommige rijders hadden het geluk dat ze nog niet op de grid stonden en konden nog enkele dingen te veranderen. Al bij al hebben we de schade kunnen beperken met een 14de plek. Bij de start van de eerste manche zag ik helemaal niks en dacht dat we een valse start hadden en kwam als 20ste door de eerste bocht. Ik had gelijk een heel goed gevoel met de kart en kon een goede inhaalrace rijden richting 5de plek. Met de start van de tweede heat was ik onmiddellijk goed weg en pakte in de eerste bocht, de eerste plaats.
Het kartje voelde weer super aan en ik kon ook mijn eerste overwinning bij junioren halen. Ik was super blij toen ik als eerste over de finish reed. Het was niet alleen mijn eerste overwinning maar ook mijn dagklassement haalde ik binnen.

Graag wil ik ook dan Ribert,Danny,Martin,Jeffrey en papa bedanken voor de steun en de goede bijdrage naar deze overwinning. Hopelijk kunnen we samen met het hele team Formula K Europe nog vele mooie races beleven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet