Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Drachten maakt van de nood een deugd



sc_eijskoot
Frank Eijskoot in de run voor de crash

sc_eijskoot_01
De Pontiac kaatst terug van de vangrail terwijl de motorkap (rechts boven) het luchtruim kiest

sc_eijskoot_02
De Pontiac steekt over. Willy Reerink ziet het gevaar en mindert al snelheid

sc_eijskoot_03

sc_eijskoot_04
Frontaal raakt Eijskoot de andere vangrail

Flying high
Helaas was de klasse Super Comp voor de eliminaties al één deelnemer armer. In de laatste kwalificatieronde raakte Frank Eijskoot kort na de start de controle over zijn Pontiac Fiero kwijt. Na eerst hard de rechtervangrail geraakt te hebben, kaatste de Fiero naar de overkant om daar na een frontale impact met de vangrail tot stilstand te komen. De volledig zelfgebouwde auto hield zich echter goed, waardoor Eijskoot ongedeerd kon uitstappen, maar met name de voorkant van de auto raakte zwaar beschadigd. Nog dezelfde avond werden er echter al weer plannen gesmeed om de unieke Fiero te gaan opbouwen.

sp_damen
Marck Damen

Nederlands onderonsje
De klasse Sportsman ET was een volledig Nederlandse aangelegenheid, waarbij Marck Damen de eerste kwalificatiepositie voor zich opeiste. In de achtste finales werd Damen echter uitgeschakeld door zijn bijna naamgenoot, Martin Damen. De teamgenoot van Minderhoud had het in de kwartfinale moeten opnemen tegen de enige overgebleven en debuterende dame, Kirsten van Croonenborgh. Andere kwartfinalisten waren hier Edwin Jager, Olaf Niessink en de Orange Country-teamgenoot van Van de Mosselaar, Marc Hijmans.

jd_selles
Lisa Selles

Junior
Bij de Junior Dragsters had Shari Oomen zich door een overwinning op regerend Nederlands kampioen Jason Engelage al verzekerd van een plaats in de finale. Lisa Selles moest het in de halve finale nog opnemen tegen Anton Schneider, waardoor hier nog niet zeker was of de finale een Nederlands-Duitse confrontatie zou worden, of een onderonsje tussen twee vriendinnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet