Formule 2

GP2 Series: Solide debuut voor Daniel de Jong

Daniël de Jong heeft een enerverend GP2 debuut meegemaakt op het stratencircuit van Valencia. De Jong maakte dit weekend zijn eerste meters in de competitieve klasse op een voor hem onbekend circuit, maar liet een goede indruk achter door in twee chaotische races zijn hoofd koel te houden en zijn bolide over de finish te brengen. Met een prima 9e plaats in de sprintrace op zondag greep Daniël zelfs net naast de punten.

dj_-_val1

Pas enkele dagen voor de GP2 race in Valencia werd Daniël naast reguliere rijder Tom Dillman bevestigd bij het Italiaans Rapax team. Met een nieuw team, een onbekend circuit en amper GP2 ervaring waren de doelstellingen van Daniël realistisch. “Dit weekend was alles compleet nieuw voor mij. Vooral in de vrije training en kwalificatie had ik veel te leren en kwam er veel nieuwe informatie op me af. De eerste wedstrijd verliep eigenlijk best goed. Ik wilde sowieso finishen om zoveel mogelijk kilometers te maken.”

“De tweede race ging eigenlijk direct al een stuk beter. We hadden banden gespaard voor deze wedstrijd en ik wist dat ik me op diverse punten makkelijk kon verbeteren. Eigenlijk kon ik vrij eenvoudig de aansluiting met de top 10 houden. Voorafgaand het weekend hadden we onszelf het doel gesteld om vooral twee keer de finish te halen. Nu we in de tweede race net buiten de punten zijn geëindigd, kijken we met een goed gevoel terug op mijn GP2 debuut.”

zm2_2143

Daniël komt tijdens de volgende GP2 wedstrijd in Silverstone op 7 en 8 juli wederom in actie voor het Rapax team. “Nu ik de auto en het team enigzins ken, denk ik dat we in Silverstone beter voorbereid voor de dag kunnen komen. Natuurlijk heb ik van alle GP2 rijders de minste ervaring in de klasse en ik moet vooral leren om te gaan met de lastige Pirelli banden. Ik verwacht dan ook geen wonderen, maar we gaan wel voor een nog beter resultaat dan hier in Valencia – ik kan niet wachten!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet