BOSS GP

Marijn van Kalmthout pakt dubbel podium tijdens BOSS GP-races Dijon-Prenois

480_mvk_dijon_2012

Marijn van Kalmthout heeft zijn rentree in de BOSS GP opgeluisterd met twee fraaie podiumplaatsen. De coureur uit Hoofddorp kwam afgelopen weekend op het Franse circuit van Dijon-Prenois tweemaal tot een tweede plaats.

Fotografie: Gilles Bouvier

Nadat Marijn van Kalmthout de afgelopen jaren alle wedstrijden uit de spectaculaire Big Open Single Seaters GP had afgewerkt, rijdt hij dit seizoen de helft van de races. In Dijon-Prenois maakte de snelste man van Hoofddorp zijn eerste BOSS GP-opwachting van 2012. Hoewel het acht maanden geleden was dat Van Kalmthout voor het laatst in zijn superrappe F1 bolide stapte, had hij de snelheid wederom goed te pakken.

480_mvk_dijon_v

Evenaring Alain Prost
Tijdens de kwalificatie had Van Kalmthout slechts 1 minuut en 5,2 seconden nodig om een rondje Dijon te doen. Dat was exact net zo snel als vijfvoudig wereldkampioen Formule 1 Alain Prost, toen de illustere Fransman in 1984 het baanrecord neerzette. "Het was een superkwalificatie’’, stelde Van Kalmthout terecht. "Anderhalf jaar geleden reden we hier ook en ik was nu een klap sneller. We hadden de auto met opzet minder downforce gegeven en dat werkte uitstekend. Zeker op het rechte end ging mijn Benetton werkelijk als een speer en bereikte ik zelfs een topsnelheid van ruim 319 kilometer per uur.’’

480_mvk_dijon_z

Races
Ook tijdens de twee heats had Van Kalmthout een prima ritme te pakken. "We hadden een goede afstelling gevonden. Ik wist mijn doelstelling om sneller te zijn dan alle in 2010 gereden tijden te halen. Daar was ik zeer content mee. De enige rijder die dit weekend niet bij te houden was, is Klaas Zwart. Hij racet met een Jaguar F1 uit 2004 en die is aanzienlijk rapper dan mijn zeven jaar oudere Benetton. Dat ik in de tweede manche slechts een seconde per rondje minder snel was dan Klaas, geeft mij een goed gevoel. Ik heb echt het maximale uit mezelf en de auto gehaald. Met twee keer een tweede plaats ben ik erg tevreden. Bovendien heb ik goed ritme kunnen opdoen voor de BOSS GP-races, die we over drie weken gaan rijden tijdens het Masters weekend op Circuit Park Zandvoort.’’

marijn_podium_bossgp_dijon
Het podium. Foto: Michael Kavena.

Uitslagen race 1 en race 2:
1. Klaas Zwart (Jaguar F1 2004), 2. Marijn van Kalmthout (Benetton F1 1997), 3. Bernd Herndlhofer (Oostenrijk) (Dallara GP2).

Kalender
Van Kalmthout komt dit jaar nog drie keer in actie tijdens de BOSS GP. De Hoofddorper geeft acte de présence op de circuits van Zandvoort (14/15 juli), Nürburgring (18/19 augustus) óf Nogaro (8/9 september), en tot slot Imola (20/21 oktober).

Racing Hoofddorp
De fraaie Formule 1 Benetton van de Hoofddorper zal tevens te zien zijn tijdens een uniek race-evenement in z’n eigen Haarlemmermeer. Op 16 september zullen in de middag een mix van fraaie autosportbolides over de Van Heuven Goedhartlaan denderen. "We gaan het asfalt van Hoofddorp eens flink opwarmen’’, zegt Van Kalmthout met zijn karakteristieke grijns. "We zullen er een onvergetelijke dag van maken, met al het mooie wat de Nederlandse autorensport te bieden heeft. Ik heb er nu al zin in!’’

rvk_knaftalentfirst

Mooi nieuws Rinus van Kalmthout
Ook de zoon van Marijn had afgelopen week reden om zeer tevreden te zijn. De snelle karter Rinus van Kalmthout heeft aan drie selectiedagen deelgenomen van het KNAF Talent First programma. Dat deed de jeugdige Hoofddorper dermate goed, dat hij mag deelnemen aan het vervolg van dit talentenprogramma.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet