WTCC

ETCC: Fernando Monje onbetwiste kampioen FIA ETCC

monje_kampioen_fia_etcckopie

Het is pas juni, maar de coureurs uit de FIA ETCC hebben hun kampioenschap er al weer opzitten. De onbetwiste kampioen is Fernando Monje (foto), die ook tijdens het afsluitend weekend Imola de rapste was. Met liefst 73 punten zette de Spanjaard runner-up Peter Rikli (44) in het eindklassement op een enorme achterstand.

Tekst: Marc Kok
Foto: fiaetcc.com

De Europese touringcar-rijders streken na Monza, de Slovakia Ring en de Salzburgring neer op Imola. Net als in de drie voorgaande weekeinden claimde Monje ook nu de poleposition. Bovendien was hij tijdens de twee races oppermachtig en won hij beide heats van de Super 2000-klasse. In de tweede manche was er weliswaar een reversed grid, maar dat maakte Monje niks uit. Hij onderstreepte daarmee eens te meer de beste Europese Touring Car-piloot te zijn.

In de FIA ETCC wordt er naast de Super 2000 ook in de Super 1600, Superproduction en Single-Make Trophy gestreden. Naast 'hoofdkampioen' Monje, kroonden in de genoemde subdivisies respectievelijk Kevin Krammes, Nikolay Karamyshev en Stian Paulsen zich tot titelhouder.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet