Superstars

Superstars: 2003 Masters winnaar Christian Klien aan de start op de Hungaroring

Oud F1-coureur en 2003 Masters winnaar Christian Klien komt komend weekend op de Hungaroring voor het Swiss Team met een Maserati uit. In 2011 won Swiss Team met Andrea Bertolini de felbegeerde Superstars titel.

Tekst Willem Staat
Foto Superstars

christian-klienjpg
Christian Klien, een veelgevraagd man!

2003 Masters winnaar Christian Klien naar Superstars
Het Swiss Team dat door Guido Bonfiglio gemanaged wordt liet eerder dit jaar al Johnny Herbert, Christian Fittipaldi en Mika Salo aan de start verschijnen. In de Formule l kwam Klien in 49 wedstrijden uit. Na het winnen van de Masters in 2003 reed Klien vervolgens voor Jaguar en Red Bull Racing. In de GP van China behaalde Klien in 2005 een vijfde plek.

Na zijn F1 periode kwam Klien voor Peugeot in de Le Mans Series en op Le Mans uit. Recentelijk tekende Klien eveneens een contract voor TWR Team Holden en zal dit jaar samen met Russell Ingall in de Sandown 500 en op Bathurst in een V8 Supercar Holden Commodore uitkomen.

Christian Klien: “Als een racer kun je nauwelijks bij een 500pk beest vandaan blijven. Zeker als je wordt uitgenodigd om het tegen je oude maat Vitantonio Liuzzi op te nemen. Deze aangelegenheid past perfect binnen mijn krappe schema’s waarin ik op wedstrijdweekends in de F1 simulator voor het Williams actief ben en mijn vertrek naar Australië in de week daarna. Daar zal ik voor het team van Walkinshaw testen. Om voldoende scherp te blijven kunnen je vaardigheden en reflexen nooit genoeg getraind worden! Deze Superstars-outing is een ideale gelegenheid om mij voor te bereiden op de grote wedstrijden in Sandown en Bathurst later dit jaar!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet