Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Regenkoningen boven tijdens BMC 3 in Genk

mini_max_bmc3

De Belgian Max Challenge is halfweg. Gisteren werd op het karting circuit van Karting Genk de derde ronde afgewerkt en met nog drie wedstrijd weekends te gaan, zitten we precies in de helft. Dit weekend kwamen de beste regenrijders naar voren gedreven. Een koude wind en heel wat regen maakte er een koud BMC van al lieten de rijders dat niet aan hun hart komen.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Thuisrijder Michelangelo Amendola leek zich goed te voelen in de verraderlijke omstandigheden en greep de polo position. Rens van Pelt moest bijna een seconde toegeven en werd tweede voor Tuur Stalmans die een derde tijd reed. Voor de Micro Max zijn er geen regenbanden beschikbaar en dus moesten de rijders de eerste wedstrijd op slicks, in de regen afwerken. Amendola hield knap stand en wist zowel van Pelt en Stalmans achter zich te houden. Ook tijdens de tweede race ging Amendola er met de winst van door. Hij kreeg wat druk van Van Pelt en Stalmans maar Van Pelt kwam naast de baan terecht in de eerste bocht en moest de strijd staken. Stalmans werd tweede, Ugo de Wilde derde. Dankzij een dubbele overwinning won Amendola het dagklassement voor Stalmans en de Wilde.

michelangelo_amendola_bmc3

Ook in de MiniMax ging een GKS piloot er met de pole vandoor. Ries Viverette was twee tienden sneller dan Rowan Grinwis en Raphael Baertsoen. Vanaf een achtste plek kwam Lars Olofsen mooi naar voren gereden en zo won hij de eerste wedstrijd. Viverette moest tevreden zijn met plek twee, voor Ulysse de Pauw.
Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen door Olofsen. Zijn teamgenoot, Viverette mocht mee het podium op terwijl de Pauw derde werd. Het dagklassement zag er net hetzelfde uit.

mini_max_bmc3

Heel wat Junioren besloten om met slicks van start te gaan en stonden vooraan op de grid in het parc ferme. Later bleek dit een verkeerde keuze want er viel toch aardig wat regen naar beneden. Eens op de grid kan je je banden niet meer veranderen en dus werd heel het veld werd door elkaar geschud, enkelen bleven langer binnen in de hoop dat de baan begon te drogen maar ook dat draaide verkeerd uit. Glenn Conaert maakte de juiste gok en greep de pole voor Ferruccio Kint en Huub Delnooij. Tussen de pole tijd en Lars Lamborelle op P10 zaten maarliefst 9,5 seconden.
Tijdens de wedstrijden viel Conaert terug tot een derde plaats en was het Frederic op de Beeck die de winst pakte ten koste van Fazio Franssen en Conaert.
Startend vanaf een vijfde plek was het Max Timmermans die de tweede race mooi naar voren kwam. Hij haalde het knap voor Vincent Convents en Tom Meijer.
Ook de dagwinst was voor Timmermans. Op de Beeck werd mooi tweede en Meijer werd derde.

max_timmermans_bmc3

Opnieuw bom volle velden bij de Rotax Senioren die werden opgedeeld in groepen. Verschillende series moesten bepalen wie zich kon plaatsen voor de A finale en de B finale. Die B finale werd gewonnen door Randy Nauwelaers voor Kevin de Rooij en Gilles Knaepen. Alle toppers verzamelde in de A finale met Michael Cool op pole en Dylan Lahaye naast hem. Regenkoning Michael Cool pakte een schitterende eerste overwinning van het seizoen en domineerde de finale. De TonyKarter had een mooie voorsprong op Dylan Lahaye en Denzel Mafait die samen met Vincent Jewell en Roy Curfs voor de laatste podiumplek streed.

michael_cool_bmc3

Ook voor de Gentle Max stonden er twee wedstrijden op het programma en ook die vonden plaats in de regen. De kwalificatie ging droog van start maar na twee ronden begon het te regenen. Jonathan van Tilburg had de zaakjes het best voor elkaar en greep de pole, voor Dorian Kruger en Rob Deckers. Van Tilburg kon zijn eerste plek niet vasthouden. Rob van Rompaey ging er met de winst vandoor en dat ten koste van Artur de Maesnier en Thomas Mourant. Ook de tweede race werd gewonnen door van Rompaey. Mourant schoof een plaatsje op en Jan Vos werd derde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet