NASCAR

NASCAR: Ovalspecialist Bowyer meester op Sonoma Roadcourse


2012_start_sonoma
Bowyer en Stewart gaan bij de allerlaatste herstart voor de zege.

In de 25e ronde nam Bowyer de leiding van Jeff Gordon over en stond die niet meer af. Vrijwel de gehele wedstrijd stond Bowyer onder druk van Kurt Busch. Die zorgde in de 102e ronde voor een tweede neutralisatie toen hij de banden raakte en daarbij lichte schade aan de achterzijde veroorzaakte. Busch eindigde nog als derde maar was met een beschadigde Chevrolet verder kansloos voor de zege.

Busch: “Ik dacht dat ik hem in de fout kon laten gaan maar was gewoon niet in staat om het te doen nadat er achter iets aan mijn auto brak. Onder het remmen was de achterkant zo onstabiel. Maar ik heb wel een solide top 3 resultaat.” Busch was echter lovend over winnaar Clint Bowyer. “Dit is toch maar een voormalige dirt-track racer uit de “Midwest”. Hoe kan die nou op een roadcourse scoren?maar hij deed het op fantastische wijze.”

Tony Stewart passeerde Busch bij de tweede herstart en eindigde slecht 0.829 secs. achter Bowyer. “Ik begrijp niet hoe hij die auto op de baan wist te houden. De achterkant van die auto zwabberde heen en weer. Met hetgeen waarover hij de beschikking had, werd fantastisch werk verricht” loofde Stewart zijn rivaal.”

2012_crash_dale_jr_sonoma
"Wij zijn beter dan dit" orakelde Earnhardt Jr. die aan de linkerkant op de foto
tegen het verkeer in staat. Een schril contrast met vorige week.

Bowyer’s teamgenoot Brian Vickers, die slechts parttime actief is, eindigde voor het team van MWR Racing als vierde. Daarachter volgden de Hendrick Motorsports Chevrolet’s van Jimmie Johnson en Jeff Gordon. De wedstrijd op Sonoma telde slechts twee korte neutralisaties van in totaal zeven ronden. Een absoluut record in 24 Sonoma wedstrijden! De Roush Fenway-coureurs Kenseth en Biffle behouden met resp. 596 en 585 punten de leiding in het voorlopige puntenklassement.

2012_tony_stewart_sonoma
Tony Stewart op weg naar de tweede plek in Sonoma.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet