Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Ovalspecialist Bowyer meester op Sonoma Roadcourse

Clint Bowyer scoorde op het roadcircuit van Sonoma voor het team van Michael Waltrip Racing(MWR) een prachtige zege met zijn Toyota Camry.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR/Toyota Motorsports USA

2012_clint_bowyer_sonoma_1
Prachtige zege van Clint Bowyer op Infineon Raceway ofwel Sonoma.

Ovalspecialist Bowyer meester op de Roadcourse
De stelling dat ovalracers niet op de Roadcourses kunnen racen werd gisteren op Sonoma volledig te niet gedaan. Van polesitter Marcos Ambrose werd duidelijk meer verwacht dan een 8e plek. De Australiër nam kortstondig de leiding maar werd vervolgens gepasseerd door Jeff Gordon. Ambrose viel zelfs naar de zestiende plek terug maar profiteerde van een late neutralisatie die hem uiteindelijk nog een Top 10 klassering opleverde. Juan Pablo Montoya speelde al helemaal geen rol van betekenis. Hij werd als 34e geklasseerd. Ook Dale Earnhardt Jr. stond na Sonoma weer met zijn beide benen op de grond. Hij kwalificeerde zich als 19e en werd als 23e geklasseerd. De Hendrick Motorsports-coureur was kort voor het einde bij een crash betrokken. “Wij kunnen veel beter” orakelde Earnhardt Jr. in de media.

MWR-coureur Clint Bowyer, vorig jaar nog uitkomend voor het team van Richard Childress Racing(RCR) gaf een uitstekend visitekaartje af. De voormalige “dirt-track” –specialist reed er van de 112 ronden tellende wedstrijd maar liefst 74 op kop! In het verleden had Bowyer op Sonoma ook al goed gepresteerd. Bij zes deelnames eindigde hij maar liefst viermaal in de Top 10. Daarbij behaalde driemaal een vierde plek.

Voor insiders kwam de zege van Bowyer dus niet geheel onverwachts. “Hier heb ik het altijd goed gedaan. Dit is zeker één van mijn favoriete circuits” verklaarde Bowyer na afloop. Door zijn overwinning in Sonoma staat Bowyer nu als zevende in de tabellenstand geklasseerd en maakt een uitstekende kans om zich voor de “Chase naar de Cup” te kwalificeren.

2012_scenic_view_sonoma
Scenic view van de eerste ronde op Sonoma. Marcos Ambrose voert het veld aan
gevolgd door Jeff Gordon.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet