IndyCar

Indycar: Ryan Hunter Reay wint Iowa. Drama voor Franchitti

Ryan Hunter Reay behaalde tijdens de GOM Indy 250 in Iowa zijn tweede achtereenvolgende Indycar-overwinning. Polesitter Dario Franchitti haalde zelfs niet eens de startstreep!

Tekst Willem J. Staat
Foto’s LAT/USA en Firestone


2012_hunter_reay_winners_circle
Na Milwaukee voor de tweede maal in Winner's Circle. Gaat Hunter Reay titelkandidaat
worden voor Andretti Autosport?

Ryan Hunter Reay wint Iowa. Drama voor Franchitti
Voor polesitter Dario Franchitti eindigde de wedstrijd in Iowa in een klein persoonlijk drama. Hij kwam zelfs niet eens aan de start, nog tijdens de opwarmronde moest hij het startveld verlaten.

Dario Franchitti: “De motor maakte een erg vreemd geluid. En juist toen ik over de radio vroeg of dit wel normaal was, ging hij kapot! Erg teleurstellend.Ik geloof dat dit ook de motor was waarmee ik de Indy 500 gewonnen heb” De enige keer dat Dario uitviel was tijdens de laatste wedstrijd van 2004 en de eerste van de 2005! Hierdoor zakte Franchitti in de stand van het kampioenschap zelfs naar de zevende plek. Een vijfde titel lijkt nu buiten reikwijdte te komen. Een voordeeltje voor de fans want de Schot leverde de rest van de wedstrijd uitstekend commentaar voor NBC Sports Network! Nog voordat de startvlag viel spinde ook Alex Tagliani van de baan.

2012_scot_dixon_iowa
Scott Dixon neemt bij allerlaatste herstart de kop. Het mocht niet baten.
Hij werd vierde voor het team van Chip Ganassi.

Tweede achtereenvolgende zege Hunter Reay
Andretti Autosport-coureur Ryan Hunter Reay behaalde na Milwaukee vorige week in Iowa zijn tweede achtereenvolgende Indycar-zege. Na een herstart met nog dertien ronden te gaan nam Hunter Reay de leiding van Scott Dixon over en pakte zijn tweede Indycar-zege dit seizoen. Tevens was de zevende “Open Wheel” zege van Hunter Reay in de Amerikaanse eenzitter-racerij.

Ryan Hunter Reay: “Marco en ik racete hard maar “clean” tegen elkaar. Het is natuurlijk fantastisch om zo’n teamgenoot te hebben. Ik ben erg blij dat ik voor de tweede achtereenvolgende keer in “Victory Lane” sta. Voor de wedstrijd beschikte Hunter Reay overigens dezelfde set-up als Marco Andretti. Door zijn tweede achtereenvolgende overwinning schoof Hunter Reay in de stand van het kampioenschap naar de tweede plek op.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet