Formule 2

Formule 2: Markus Pommer verzilvert pole in allereerste F2-zege op Spa

De 21-jarige Markus Pommer wist tijdens de eerste F2-wedstrijd op Spa-Francorchamps zijn allereerste pole-position uitstekend in een overwinning te verzilveren.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s F2


2012_pommer_spa
De Duitser Markus Pommer op weg naar zijn allereerste F2 zege op Spa Francorchamps.

Markus Pommer verzilvert pole in zege op Spa
Vanaf pole wist Markus Pommer een voorsprong van meer dan 5 seconden op de als tweede geëindigde Brit Daniel McKenzie op te bouwen. McKenzie kende een probleemloze wedstrijd. De Zwitserse teenager Matheo Tuscher wist vanaf de vijfde plek het podium te behalen. Halverwege de wedstrijd wist hij de sterk verdedigende Mihai Marinescu aan de binnenkant van Les Combes te passeren. Voor de 15-jarige coureur betekent dit zijn vierde podiumresultaat in vijf wedstrijden. Daardoor klimt hij op naar de tweede plek in de kampioenschapsstand.

Achter de top drie was er in de openingsronde voldoende drama. Marinescu dwong bij het uitkomen van de Raiddillion Kevin Mirocha op het gras. Het resulteerde in een spin van de Pool op het rechte gedeelte van de Kemmelberg. Alle achtervolgers probeerden Mirocha te ontwijken maar de Brit Luciano Bacheta strandde in de vangrails en behaalde hierdoor zijn eerste nulresultaat dit seizoen.

Marinescu eindigde als vierde gevolgd door Christopher Zanella die zich vanaf een negende positie naar de vijfde plek had opgewerkt. De Italiaanse debutant Vittorio Gharelli behaalde met een zesde plek zijn allereerste punten en maakte behoorlijk wat indruk. Nadat Alex Fontana door de spin van Mirocha naar de laatste plek was teruggevallen reed hij een fantastische inhaalwedstrijd en pakte de achtste plek.

Markus Pommer: “Doordat wij direct bij de test een goede set-up vonden begon het weekend uitstekend. In de kwalificatie probeerde ik eruit te halen wat erin zat en ik maakte direct een goede start. Omdat je in het midden goede tractie hebt was mijn plan om in het midden te blijven. Het was niet gemakkelijk maar het pakte goed uit.”

Uitslag
1. Markus Pommer, 17 ronden
2. Daniel McKenzie, +5.291s
3. Mathéo Tuscher, +7.276s
4. Mihai Marinescu, +8.192s
5. Christopher Zanella, +17.254s
6. Vittorio Ghirelli, +23.219s
7. Dino Zamparelli, +27.941s
8. Alex Fontana, +28.681s
9. Hector Hurst, +40.918s
10. David Zhu, +45.570s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet