Supercar Challenge

Supercar Challenge: Enerverende eerste race op Spa Francorchamps


120623_norbart1

De Supersport-divisie van de Supercar Challenge was ook uitermate spannend. Bij de start van de race pakte Peter Stox brutaal de kop, en had hij wel zeven auto’s achter zich aan. Marcel Norbart slaagde er met zijn Seat Leon SuperCopa al snel in om aan de auto van Stox voorbij te gaan, maar daarna kon Stox meerdere ronden stand houden. Onder andere Koen Bogaerts, Ferry Monster, Luc de Cock en Leo van der Eijk meldden zich aan de staart.

Bogaerts en Monster konden na een paar ronden aan Stox voorbij gaan en reden hierna weer richting Marcel Norbart. Norbart kwam onder zware druk te staan van dit tweetal, maar het duurde tot de zevende ronde totdat Koen Bogaerts erin slaagde om aan de Seat Leon SuperCopa van Norbart voorbij te gaan.

120623_monster1

Hierna kwam door de crash van Van der Eijk de safety car de baan op en werd het veld door de pitstops aardig door elkaar geschud. Norbart kwam hierdoor weer op de eerste positie terecht, voor Luc de Cock, André de Vries en Robin Monster. Voor Van Soelen en Bogaerts, voor de pitstops nog koploper in de wedstrijd, verliep het tweede gedeelte van de race minder voortvarend. Zij moesten namelijk met motorproblemen de wedstrijd staken.

Robin Monster was in de tweede fase van de race snel onderweg en kon zowel André de Vries als Luc de Cock inhalen. Hierna reed Monster richting merkgenoot Marcel Norbart, die zijn Seat goed breed kon maken en Monster niet de mogelijkheid gaf om hem in te halen. Het leek er dan ook op dat Norbart zijn eerste overwinning van het seizoen binnen zou halen, maar in de laatste bocht lukte het Monster toch nog om aan de Seat van Norbart voorbij te gaan. “De Seat lag vandaag echt supergoed, niet te geloven. Ik heb in het tweede gedeelte van de race wel flink moeten trappen, want Marcel Norbart ging ook erg hard. Dit was wat je noemt een echte fotofinish”, aldus Robin Monster. Het verschil tussen de nummers één en twee bedroeg op de finishlijn slechts 0,055 seconde!

120623_stox1

De derde plaats ging uiteindelijk nog naar André de Vries en Peter Stox, waarbij het De Vries in de slotfase nog was gelukt om de Lotus 2/11 GT4 van Luc de Cock in te halen.

De organisatie van de Supercar Challenge en Autosport.nl wenst bij deze ook heel veel beterschap te wensen aan Pierre Delettre, de organisator van de Spa Euro Race. Pierre Delettre werd vrijdagavond in het ziekenhuis opgenomen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet