Supercar Challenge

Supercar Challenge: Enerverende eerste race op Spa Francorchamps


120623_katsburg1

In de GT-divisie had Jan van der Kooi een zeer goede start. De Lotus-coureur pakte brutaal de eerste positie over van Mégane Trophy met Nick Catsburg achter het stuur, en kon die eerste positie verschillende ronden vasthouden. Hierna ging het echter fout voor Van der Kooi. “Ik had een goede start, waarbij ik in de eerste ronde de Mégane van Nick Catsburg in kon halen. Ik kon hierna voor Catsburg blijven, en tussen ons zat ook nog de Corvette van Danny Werkman”, vertelde Van der Kooi. “Ik had eigenlijk net bedacht om het rustiger aan te gaan doen, want ik had minder strafseconden als de Mégane. Ik was van plan om de Werkman en Catsburg voorbij te laten gaan, zodat ik hierna kon proberen om bij de Mégane aan te haken. Net op dat moment besloot Werkman om een gewaagde inhaalactie te plaatsen. De Corvette raakte mij hierbij op mijn achterwiel waardoor ik schade opliep en de pitstraat op moest zoeken.”

120623_nathan1

Nick Catsburg kwam hierdoor op de eerste positie te liggen, met daarachter Wolf Nathan, Barry Maessen, Pim van Riet en Bert Redant. Na de pitstops had Jaap van Lagen het stuur overgenomen van Wolf Nathan en kon hij door zijn geringe aantal strafseconden op een solide eerste plaats terecht komen die hij in het vervolg van de race ook niet meer afstond.

120623_v_riet1

Na de pitstops ontstond er om de tweede positie een spannend gevecht tussen de Mégane Trophy, waar de Engelsman Munemann achter het stuur was gekropen, en de BMW silhouette van Pim van Riet. Van Riet kon lang aandringen bij de Mégane, maar ging uiteindelijk door een oliespoor in de rondte. “Er lag in La Source een oliespoor van een Aston Martin die vlak voor ons was stilgevallen. Die Mégane schoot hierdoor rechtdoor en ik ging zelfs in de rondte. Ik heb denk ik wel drie 360’s gemaakt!”, verklaarde Van Riet achteraf, die hiermee tien seconden en de aansluiting met Munemann verloor.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet