Porsche Cups

Porsche Supercup: Kwalificatie in Valencia voor Bleekemolen en Mul niet als gehoopt

49_photo_download

René Rast was de snelste in de kwalificatie en mag morgen op het semi stratencircuit van Valencia vanaf pole van start. Engelsman Sean Edwards staat naast hem op de eerste rij. Het verschil tussen beiden was 0,592 seconde. De plaatsen drie en vier zijn er voor klassementsleider Norbert Siedler en Kévin Estre. De respectievelijke dertiende en veertiende stek in de kwalificatie voor Jeroen Mul en Sebastiaan Bleekemolen was niet het resultaat wat ze van te voren gehoopt hadden.

Tekst en foto: PR

Sebastiaan Bleekemolen vond zijn Porsche verder prima maar had zelf niet het vertrouwen in de remmen van zijn wagen en reed zich naar een teleurstellende 14de tijd. Zijn teamgenoot Jeroen Mul kampte tijdens de trainingen met hetzelfde probleem, waar hij de broodnodige tracktime mee verloor. Tijdens de kwalificatie leken er verder nauwelijks aanwijsbare redenen voor het toch wat tegenvallende resultaat. Grondige data-analyse moet uitwijzen waar er mogelijk nog tienden van seconden te winnen zijn voor de race van morgenochtend.

“Als ik mijn snelste sectortijden bij elkaar optel dan zit ik best goed bij”, zo blikt Mul terug op de tijdtraining in de Spaanse kustplaats. “Jammer genoeg kon ik die snelste sectoren niet allemaal aaneenrijgen in één ronde. Ik heb twee setjes nieuwe banden gebruikt maar in de twee ronden waarop het rubber optimaal is kreeg ik het niet helemaal perfect bij elkaar. Hier en daar slechts een minimaal foutje en zo moet ik dan toch genoegen nemen met de zevende startrij.`

Voor Mul is er vandaag dan ook nog wat huiswerk te doen: “Na dit resultaat is nu de data-analyse cruciaal. De auto voelt op zich wel goed en ik moet ook zelf zorgen dat ik het na deze kwalificatie in mijn hoofd goed op een rij krijg. Dan hoop ik dat ik morgen een goeie race kan rijden.”

“In de race zelf moet er ook nog wel het nodige te halen zijn. Ondanks dat de baan hier in Valencia een stratencircuit is zijn er flink wat rechte stukken en flinke uitremzones. De baan is breed en dat geeft dus ook bij een goeie exit van de bocht de mogelijkheid om de auto naast die van een ander te zetten”, aldus Mul. “Verder hoop ik gelijk met de start al wat plekken goed te kunnen maken en met een goed tempo de top-tien binnen te kunnen rijden.”

De race wordt zondagochtend om 11:45 uur LIVE uitgezonden op Eurosport.

Porsche Supercup - Valencia – Qualifying
1. Rast, René in 2:08.298
2. Edwards, Sean + 0:00.592
3. Siedler, Norbert + 0:00.773
4. Estre, Kévin + 0:00.951
5. Engelhart, Christian + 0:00.984
6. Giermaziak, Kuba + 0:01.156
7. Ammermüller, Michael + 0:01.230
8. Lukas, Robert + 0:01.371
9. Zampedri, Alessandro + 0:01.431
10. Szczerbinski, Patryk + 0:01.457
13. Mul, Jeroen + 0:01.830
14. Bleekemolen, Sebastiaan + 0:01.986
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet