V8 Supercars

V8 Supercars: Marco Andretti tekent bij Jack Daniel’s Racing voor Gold Coast 600

Indycar-coureur Marco Andretti zal tijdens de Gold Coast 600 voor het team van Jack Daniel’s(Kelly Racing) uitkomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto BAM Media

tkelly7_sandown1-med
Marco Andretti komt samen met teameigenaar Todd Kelly voor het team van Kelly
Racing uit.

Marco Andretti naar Jack Daniel’s Racing
Marco Andretti zal tijdens de Gold Coast 600 in Surfer’s Paradise voor het team van Jack Daniel’s Racing uitkomen. Teameigenaar Todd Kelly: “Wij zijn erg verheugd dat de naam Andretti op Surfer’s Paradise terugkeert. Marco weet zeker de weg op Surfer’s Paradise maar de V8 Supercars zijn totaal verschillend van wat hij gewend is.

Marco Andretti: “Onder de Indycar-coureurs is het evenement erg geliefd en ik ben erg blij met deze kans. Ik waardeer het enorm dat Jack Daniel’s Racing mij in de gelegenheid gesteld heeft.

De V8 Supercars mogen zich in de VS in een groeiende populariteit verheugen. De TV-uitzendingen hebben daar zeker toe bijgedragen. Als de fans in de VS de kans krijgen om deze vorm van racen live te zien dan zal de wedstrijd in Texas 2013 een warm welkom worden toebereid!”

De verwachtingen van Marco Andretti voor het Gold Coast 600 weekend zijn duidelijk. “Zoals altijd wil ik competitief zijn. Ik verwacht om in de Top 10 te rijden. Hopelijk kunnen Todd en de Jack Daniel’s mij daarbij helpen om direct op snelheid te komen!’

Marco was erg enthousiast over zijn terugkeer naar de Gold Coast. “Wie houdt er niet van Australië? De Gold Coast was altijd een populair evenement en ik ben een aantal malen op Surfer’s Paradise geweest. Eenmaal met mijn vader toen hij de Indycars runde en eenmaal voor de showwedstrijd in 2008. Ik kijk er werkelijk naar uit!” aldus de Andretti-telg.

Marco’s vader Michael won in 1994 overigens de eerste Champcarwedstrijd in Surfer’s Paradise.

Naast de aankondigingen van Andretti en Heidfeld kondigde de V8 Supercar-organisatie ook de deelnames van Darren Turner, Sebastien Bourdais en Richard Lyons aan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet