V8 Supercars

V8 Supercars: Nick Heidfeld tekent bij FPR voor Gold Coast 600

Oud F1-coureur Nick Heidfeld heeft voor de Gold Coast 600 in Surfer’s Paradise getekend bij het team van Ford Performance Racing. Hij zal samen met de jonge David Reynolds een combinatie vormen.

Tekst Willem J. Staat
Foto FPR

v8_supercar_the_bottle_o-reynolds
The Bottle-O-Racing Ford Falcon van FPR/Rod Nash Racing. Nick Heidfeld zal deze bolide
samen met de jonge David Reynolds in Surfer's Paradise delen.

Nick Heidfeld tekent bij FPR voor Gold Coast 600
Oud F1-coureur Nick Heidfeld, die afgelopen weekend nog vierde op Le Mans werd, heeft voor de Gold Coast 600 in Surfer’s Paradise bij het team van Ford Performance getekend. Hij zal daar samen met de jonge David Reynolds een combinatie vormen.

Nick Heidfeld: “Ik ben erg verheugd dat ik dit jaar aan de Gold Coast 600 kan deelnemen. Van mijn Europese vrienden die aan de Gold Coast 600 deelgenomen hebben hoor ik alleen maar positieve dingen. De auto’s zijn erg uniek en prettig om te rijden. Maar zij zijn totaal verschillend van wat ik eerder in mijn carrière gedaan heb. Ik kijk nu al naar de uitdaging uit.

Het is natuurlijk een privilege om van Ford Performance Racing deel te mogen uitmaken. Ik ken Prodrive vanuit de Europese racerij. Ik weet dat het team erg professioneel gerund wordt. Mijn teammaat in de Bottle-O-Car, David Reynolds, is een aanstormend talent en kijk er nu al naar uit om hem tijdens de eerste test in oktober te ontmoeten.

De Gold Coast 600 is een prachtig evenement dat nu aandacht uit vrijwel de gehele wereld trekt.”

Teambaas Rod Nash is laaiend enthousiast en gezien de geschiedenis van het team met buitenlandse rijders is hij ervan overtuigd dat Nick zich snel zal aanpassen aan het V8 Supercar-racen. “Hij staat niet alleen bekend als Quick Nick maar ook dat hij auto’s heelhuids over de finish brengt!” stelt Nash.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet