Supercar Challenge

Supercar Challenge: Raceklasse onderdeel schitterend affiche Spa-Francorchamps

supercars_spa_vooraf_7

Na een heftige start van het seizoen konden de teams en coureurs van de Supercar Challenge de afgelopen weken weer een beetje op adem komen. Terwijl er tussen de eerste races elke keer amper twee weken zaten, zaten er ditmaal vier weken tussen de laatste race op de Nürburgring en de aanstaande race. Komend weekend worden de kanonnen van de grootste GT- en toerwagenklasse van de Benelux eindelijk weer losgelaten, ditmaal op het schitterende Circuit de Spa-Francorchamps. Op het Ardennencircuit komen de Super GT-, GT-, GTB- en Supersport-divisie in actie. In totaal worden er uit deze divisies zeventig auto’s verwacht, waarmee bijna het maximaal aantal inschrijvingen voor Spa-Francorchamps wordt gehaald.

Tekst en foto’s: PR

supercars_spa_vooraf_1

In de Super GT-divisie van de Supercar Challenge is het aankomend weekend de grote vraag wie de hegemonie van Corvette gaat doorbreken. Momenteel bestuurt de top drie in de stand om het kampioenschap namelijk allemaal een Corvette, zij het een C5.R GT1 of een C6.R GT1. Rick Abresch en Diederick Sijthoff leiden momenteel het kampioenschap, voor teamgenoot Alex van ’t Hoff en het duo Köhler/Van der Hoek. Köhler en Van der Hoek kenden dit seizoen al verschillende malen pech maar vochten zich ook meerdere keren sterk terug. Bij een probleemloos weekend zijn ze ook op Spa-Francorchamps grote kanshebbers op de overwinning. Hetzelfde verhaal geldt eigenlijk ook voor Peter Versluis. Versluis liet dit jaar al regelmatig zien dat de Ferrari 458 GT2 uitermate snel is maar spins en technische malheur voorkwamen vaak een goede klassering. Versluis won wel de laatste race op de Nürburgring en het is dan ook aan hem de taak om op deze voet verder te gaan. Dit geldt eigenlijk voor het gehele team van VeKa Racing, want ook Jan Versluis en het duo Longin/Lamot waren na wat tegenslagen eerder dit jaar op de Nürburgring weer goed onderweg.

supercars_spa_vooraf_2

Ook zijn er meerdere teams die uit zijn op revanche. Dit zijn zeker Robert de Graaff en Philippe Ribbens, die op de Nürburgring een goede klassering door een kapotte oliepomp in rook zagen opgaan. Zij hebben in de tussenstand inmiddels een achterstand van meer dan dertig punten en moeten scoren op Spa om de aansluiting met de top te behouden. Ook het Slovaakse team van Praga hoopt op een goed weekend op Spa-Francorchamps. Motorproblemen achtervolgen Praga al maanden en er is dan ook hard gewerkt om de betrouwbaarheid te verbeteren. Danny van Dongen had in ieder geval vorige week een succesvolle test met Praga op de Slovakia Ring, en is gebrand op een goed resultaat. De verbeterde motor is voor de Praga van Berry van Elk nog niet gereed, hij rijdt komend weekend dan ook weer met de Mosler MT900GT3. Ook Milko Tas en Roger Grouwels verschijnen met een Mosler aan de start.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet