Diversen

Persbericht: Keijzer Racing pakt dubbel podium tijdens DKM in Ampfing

martijn_van_leeuwen_ampfing
Het was een succesvol weekend voor het Nederlandse Keizer Racing Team tijdens het Duits kampioenschap karting in Ampfing.
Twee rijders van het team, Matthew Graham (DKM/KF1)) en Martijn van Leeuwen (DJKM/KF3) haalden het podium !
Het waren felbevochten wedstrijden op het ruim één kilometer lange circuit in Bavaria. Temperaturen rond 30 graden vormden een ware strijd voor mens en machine. Het Zanardi team paste zich perfect aan, aan deze omstandigheden en was tijdens de trainingen op vrijdag al erg competitief.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

2z1w0176

Bij de Junioren stonden Kim-Luis Schramm, Martijn van Leeuwen en Moritz Horn aan de start van de races. Moritz Horn kreeg het niet tijdens het weekend niet voor elkaar en reed onder de verwachtingen tijdens de finales. De twee andere rijders van het team: Kim-Luis Schramm en Martijn van Leeuwen reden sterke wedstrijden met velbevochte duels. Het duo finishte op een derde en vierde plaats tijdens de kwalificaties. Na de heats, wisselden de heren van plaats en vertrokken ze de eerste race van de tweede rij. Martijn van Leeuwen reed een perfecte race en won twee plaatsen in de openingsronde. Hij hield zijn tweede plaats vast terwijl teammaat Schramm in een crash belandde en al na enkele meters moest opgeven. Na het succes tijdens de eerste race moest van Leeuwen dit keer genoegen nemen met een 21e plaats. Dit maal was het Schramm die een mooie inhaalrace reed en als 18e over de streep kwam. Van Leeuwen en Schramm staan momenteel achtste en negende in het kampioenschap.

carp9741

De regerend U18 wereldkampioen Matthew Graham uit Groot Brittanië reed gedurende het hele weekend erg goed. Na wat moeilijke races in Kerpen en Wackersdorf zat de snelheid er nu wel in en slaagde hij erin een zevende startplaats te bemachtigen voor de heats. Het zat hem tijdens de races echter niet mee. Hij verloor zijn batterij van de startmotor en kwam hierdoor over de streep met ondergewicht en werd gediskwalificeerd. De tweede wedstrijd verliep veel beter. Hij werd vierde en kon zich zo rechtsreeks plaatsen. Doorheen de finales, kon hij de top tien binnenrijden en wist hij te finishen op een negende plaats. In de tweede finale op zondag verbeterde hij zij prestaties nog maar eens. Hij reed constante snelle rondetijden en kwam mooi als tweede over de finish. Ook Joey Elkerbout en de Griek Estratios Kyrlagkitsis mochten in de finale van start gaan. Beiden moesten ze zwaar strijd voeren op een baan die ze totaal niet kenden. De vierde rijder van het team in de KF1 klasse, Nikazri Hamdan kon niet starten in de finale aangezien hij in de herkansingen tiende werd.

Na afloop toonde teamleider Willemjan Keijzer zich een tevreden man. “We waren erg competitief en als we een beetje meer geluk hadden, hadden we zeker kunnen winnen in de DKM en DJKM. Het totaal pakket, het Zanardi chassis en de Parilla motoren bleken weer goed te werken en ik kijk erg uit naar de tweede helft van het seizoen.”

Nog voor de tweede helft van het seizoen begint, trekt het team naar La Conca, Italië voor de WSK EuroSeries. Deze staan dit weekend op het programma.

2z1w0188

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet