Diversen

Div: Komende zondag Italia a Zandvoort op CPZ

persbericht_-_italia_a_zandvoort_2012-pre-actionimages2

Italia a Zandvoort, hét Italiaanse evenement van Nederland, vindt dit jaar plaats op zondag 24 juni. Circuit Park Zandvoort staat deze zondag volledig in het teken van alles dat met Italië te maken heeft. Italia a Zandvoort is daarmee ook dit jaar het grootste Italiaanse auto- en lifestyle-event voor het hele gezin. Diverse demonstraties op het circuit worden afgewisseld met het nodige entertainment op de paddocks.

Tekst en foto’s: PR

Circuit Park Zandvoort is op zondag 24 juni de ontmoetingsplaats voor liefhebbers van Italiaanse auto’s en lifestyle. Centraal bij het temperamentvolle festival staan de gemotoriseerde voertuigen. Van klassiek tot modern, bij Italia a Zandvoort zal elke autoliefhebber zijn vingers aflikken bij het zien van de diverse Italiaanse ‘automobili’. Naast de vele bijzondere Ferrari’s, Maserati’s, Lancia’s, Abarth’s, Fiat’s en Alfa Romeo’s, is er volop aandacht voor de Italiaanse keuken, mode en lifestyle.

Veel variatie in de paddocks
Niet alleen de vele Italiaanse mode(merken), sieraden en andere producenten zijn vertegenwoordigd op het Italiaanse familiefeest, ook is er op de Heineken Paddock weer veel ruimte beschikbaar voor het tonen van de bijzondere auto’s en motoren uit Italië. Diverse merkenclubs houden hun zomerse clubmeeting op het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort, wat niet alleen zorgt voor een fantastische sfeer, maar ook voor een unieke combinatie van voertuigen op een terrein.

persbericht_-_italia_a_zandvoort_2012-pre-actionimages1

Velocità sulla pista!
Het sfeervolle evenement kent ook een rijkelijk gevuld baanprogramma. Vanaf 9.00 uur ’s ochtends gaan de lampen van de ‘pista’ op groen, om de diverse merkenclubs de gelegenheid te bieden om met hun eigen auto over het Zandvoortse circuit te rijden. Voor de merkenclubs met de sportievere rijders en bolides zijn er ook speciale ‘sportivo’ sessies. Demonstraties mogen natuurlijk ook niet ontbreken tijdens het zomerse evenement.

persbericht_-_italia_a_zandvoort_2012-pre-actionimages3

Zo zal, mede dankzij de samenwerking met Fiat Group Automobiles Netherlands, de Iveco van Gerard de Rooy in actie komen. De winnende Dakar Rally vrachtwagen zal daarbij meerdere malen dwars door de Zandvoortse bochten glijden. Een spectaculair gezicht!

Toegangskaarten
Alle toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl), de speciale evenementsite www.italiaazandvoort2012.nl of bij een van de 400 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een dagkaart in de voorverkoop 10 euro, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, vijftig procent korting ontvangen. Op zondag 24 juni kosten de tickets aan de kassa 15 euro per stuk. De tickets geven toegang tot de duinen, de hoofdtribune en de beide paddocks op het circuitterrein.

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl of www.italiaazandvoort2012.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet